Foto: Shutterstock, Kurir

kurir tv

ŠTA DA RADITE AKO BEBA ODBIJA DA SISA? Udruženje "Dojenje nije bauk" bavi se podizanjem svesti o važnosti prirodnog načina ishrane

Zdravlje žena

Udruženje građana "Dojenje nije bauk" povodom Svetske nedelje dojenja 4. avgusta organizuje besplatnu manifestaciju na Adi Ciganliji.

Lena Sudar, reporterka Kurira, razgovarala je sa članicama ovog udruženja o važnosti podrške dojenju.

Udruženje građana "Dojenje nije bauk" povodom predstojeće Svetske nedelje dojenja organizuje besplatnu manifestaciju na Adi Ciganliji.

Manifestacija ima za cilj podizanje svesti o važnosti podrške dojenju i razbijanje tabua koji i dalje postoje u našem društvu.

Dojenje je prirodan i vitalan deo roditeljstva, a vekovima je služilo kao osnovna ishrana za bebe i odojčad.

Međutim, uprkos brojnim prednostima, čini se da dojenje i dalje nosi određenu stigmu u našem društvu, što otežava njegovu promociju i podršku.

Razgovarajući sa članicama udruženja "Dojenje nije bauk", gledaoci Kurir televizije, saznali su da je glavna misija ovog udruženja upravo vraćanje dojenja u prirodni tok i podsticanje roditelja da koriste ovaj prirodan način ishrane za svoje bebe.

Andrea Đorđević, predstavnica udruženja, ističe važnost edukacije i podrške za trudnice i majke kako bi uspešno prevazišle izazove koje dojenje može doneti. Kroz interaktivnu manifestaciju koja će se održati u lokalu "Petica" na Adi Ciganliji, udruženje želi pružiti konkretne savete i podršku za dojilje, roditelje, bake, deke i sve koji žele da saznaju više o dojenju.

foto: Kurir tv

Osim razgovora i savetovanja, manifestacija će obuhvatiti i predavanja o nošenju beba, pripremi za porođaj, ženskim pravima tokom porođaja i pravilnom postavljanju autosedišta. Bonus predavanje o fotografisanju majke i bebe će dodatno oplemeniti ovaj događaj.

Problemi sa kojima se dojilje mogu suočiti su različiti, a udruženje "Dojenje nije bauk" želi da pruži odgovarajuću podršku u rešavanju tih problema.

- Često se dešava da majke imaju mleko, ali se beba neće dojiti ili pak da beba odbija sisanje. Stručne volonterke udruženja su dostupne 24/7 putem njihovog Instagram profila kako bi pružile podršku i odgovorile na pitanja novih majki - saopštila je.

Manifestacija na Adi Ciganliji će biti prilika da svi koji žele saznaju više o dojenju, razmene iskustva i pronađu podršku koja će im olakšati ovu važnu životnu fazu.

Udruženje "Dojenje nije bauk" pokazuje svoju posvećenost promociji dojenja kao prirodne i najzdravije opcije za ishranu dece.

Dojenje je više od ishrane, to je dragocen trenutak povezivanja majke i deteta. Udruženje "Dojenje nije bauk" poziva sve zainteresovane da se pridruže manifestaciji.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.