Foto: Kurir TV

kurir tv

NIŠLIJE OBOŽAVAJU MEDICINSKU SESTRU BORKU! Živoslava Tasić nagrađena za predani rad priznanjem "Darija Korobkina" (VIDEO)

Nišlijka Živoslava Tasić dobitnica je nagrade “Milosrdna sestra Darja Korobkina” za najbolju medicinsku sestru iz primarne zaštite, čime je nagrađen njen višegodišnji rad.

Zdravlje

Živoslava je zaposlena u Službi za kućno lečenje, medicinsku negu i palijativno zbrinjavanje. Ekipa televizije Kurir je sa najboljom medicinskom sestrom išla u jednu kućnu posetu.

Živoslava Borka Tasić već tri decenije nesebično pomaže ljudima. Čuvena Borka, kako je znaju svi pacijenti, dugogodišnja je radnica službe za kućno lečenje, medicinsku negu i palijativno zbrinjavanje.

- Kućnu negu ne može da radi svako, može da radi samo onaj ko stvarno voli. Ko voli svoj posao i ko voli pacijente. Tako da ja sam opredelila svoj životni put da radim sa pacijentima koji su stari, koji su od nekih bolesti i idem dalje - kaže sestra Borka.

foto: Kurir TV

Predan rad sada je i nagrađen priznanjem milosrdna sestra Darija Korobkina za najbolju medicinsku sestru tehničara iz primarne zaštite.

- Počastvovana sam nagradom i vrlo je lep osećaj i lepo je znati da ste prvi među jednakima - priznaje Borka.

Nišlije Borku uvek dočekuju i ispraćaju sa osmehom.

- Odlična sestra, kad god je pozovem ona je tu - kaže Borkina sugrađanka Radmila Živčić.

Na pitanje zašto baš kućna nega i po čemu je ona posebna kaže:

- Motiviše me neki osmeh pacijenta, neka pružena ruka, neka pohvala. To je ono što me vodi dalje, nešto što želim i dalje u svom radu. Da pomognem i da poboljšam kvalitet života pacijenata naravno - otkriva Borka.

Nagrada milosrdna sestra ime je dobila po ruskoj bolničarki i ratnoj heroini Dariji Korobkini, koja je na prvoj liniji fronta 1914. godine previjala rane Srbima. Ovim priznanjem Fondacija Zajedno za osmeh želi da oda počast mladoj bolničarki i ukaže na značaj medicinskih sestara tehničara u Srbiji.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video: