NODOL STRONG tablete

Promo

Degenerativni i zapaljenski procesi na zglobovima veoma remete svakodnevne životne aktivnosti jer dovode do upale, bolova i smanjene pokretljivosti zglobova. Takva vrsta hroničnih tegoba značajno utiče na kvalitet života, remeti normalan san, dnevne aktivnosti i narušavaju psihičko stanje. Ako se ovi procesi ne prepoznaju na vreme i ako se ništa ne preduzme na njihovom usporavanju mogu se razviti trajna oštećenja hrskavice i zglobova što može dovesti do invaliditeta. Fizička aktivnost i jačanje mišića treba da budu jedna od mera za ublažavanje ovih procesa kao i razne fizikalne metode lečenja. Osim klasične medikamentozne terapije, koja se najčešće svodi na simptomatsku terapiju za ublažavanje bola, treba uz sve predložene mere ovim pacijentima uvesti i suplmentaciju kao svakodnevnu rutinu radi usporavanja degenerativnih promena i olakšavanja pokretljivosti.

Nodol Strong je novi proizvod italijanske kompanije ESI srl, iz linije Nodol suplemenata koji se koriste za ublažavanje tegoba kod bolnih i ukočenih zglobova. Nodol Strong tablete sadrže smolu tamjana (Bosvelija), kolagen, hijaluronsku kiselinu, hondroitin i vitamine C i D. Namenjen je zglobovima, skeletno-mišićnom sistemu i održavanju nivoa kolagena u organizmu.


Tamjan (Indijski tamjan, Boswellia ) je smola koja se dobija iz drvenaste biljke poreklom iz Indije. Tamjan doprinosi zdravlja zglobova. Za njegovu upotrebu se zna u poslednjih 5.000 godina. Hiljadama godina se koristio u Egiptu i u ajurvedskoj medicini u Indiji. Ekstrakt i ulje kore drveta tamjana se tradicionalno koriste u indijskoj medicini u lečenju reumatoidnog artritisa, bola u zglobovima, kod astme, hroničnog bronhitisa, bolnih menstruacija I kod lose cirkulacije. Danas se tamjan koristi i kod Kronove bolesti, ulceroznog kolitisa, kod digestivnih tegoba i bolesti jetre. Glavne aktivne komponente ekstrakta tamjana su bosvelinske kiseline, koje poseduju antiinflamatorna i analgetička svojstva.

Promo 


Kolagen je neophodan u formiranju hrskavice, tetiva, ligamenata, kostiju, zuba, omogućava zategnutost kože i krvnih sudova. Starenjem i intenzivnom fizičkom aktivnošću organizam gubi kolagen. Ovo ima za posledicu smanjenja debljine, gustine, otpornosti i gipkosti tkiva koja sadrže kolagen, što posledično dovodi do artroze, osteoporoze, povreda mišića, kostiju, zglobova i do starenje kože. Gubitak endogenog kolagena se može nadoknađivati unosom egzogenog kolagena, upotrebom suplemenata koji sadrže kolagen. Suplementi sa kolagenom se preporučuju za jačanje i regeneraciju kostiju, mišića, zglobova, tetiva i ligamenata, za povećanje elastičnosti krvnih sudova, za brže zarastanje rana, za zdravlje kože, kose i noktiju.

Hijaluronska kiselina je glavni sastojak sinovijalne tečnosti koja se nalazi u svim zglobovima. Neophodna je za podmazivanje zglobne hrskavice. Starenjem organizma proizvodnja hijaluronske kiseline se postepeno smanjuje, što dovodi do smanjenja viskoznosti sinovijalne tečnosti, zbog čega zglobovi postaju bolni i teško pokretljivi. Zato se u medicini hijaluronska kiselina i njeni derivati koriste u stanjima sa oštećenjem zglobne hrskavice kao što su artritis i osteoartritis.

Hondroitin se koristi u terapiji osteoartritisa, kod povreda zglobova i kod degenerativnih oštećenja zglobova. Hondroitin utiče na smanjenje bola kod osteoartritisa i usporava proces bolesti. Često se uzima u kombinaciji sa glukozaminom, hijaluronskom kiselinom i đavoljom kandžom. Neophodan je za održavanje strukturnog integriteta tkiva, pre svega kože i hrskavice. Zajedno sa glukozaminom se koristi u cilju prevencije i tretmana osteoartritisa, jer je deficit hondroitin-sulfata u hrskavici povezan sa pojavom osteoartritisa. Većina istraživanja o upotrebi hondroitina sa konvencionalnim analgeticima i antireumaticima su pokazala da dolazi do značajnog smanjenja bola i poboljšanja funkcionalnosti zglobova ako se uzima svakodnevno.


Vitamin C doprinosi normalnoj sintezi kolagena potrebnog za normalnu funkciju hrskavice i kostiju. Takođe, doprinosi zaštiti ćelija od oksidativnog stresa i otklanjanju umora i iscrpljenosti.


Vitamin D doprinosi normalnoj apsorpciji i iskorišćenju
kalcijuma i fosfora,. Vitamin D je važan za održavanje normalnog nivoa kalcijuma u krvi, doprinosi normalnoj mišićnoj funkciji i održavanju normalnih kostiju i zuba.

Promo