Doručak kojim otvarate svoj dan, igra ključnu ulogu u upravljanju nivoom šećera u krvi, posebno za osobe sa dijabetesom. Ovo je pet namirnica koje su zdrave, a takođe doprinose i održavanju normalnog nivoa šećera u krvi.
Orašasti plodovi - hrskava poslastica za dijabetes
Orašasti plodovi, bogati vlaknima i malo svarljivih ugljenih hidrata, postaju savršen dodatak uz doručak. Bademi, indijski orasi, lešnici i orasi, kada se konzumiraju u umerenim količinama, ukusna su grickalica a pomažu i u kontroli težine.
Ovsena kaša - obezbeđuje korisna vlakna
Ovasene pahuljice bogate su beta-glukanskim vlaknima. Snižavajući nivo šećera u krvi i obezbeđujući sitost, ovsena kaša postaje osnova za kreativnost jer svaki dan možete koristiti različite dodatke kao što su cimet, bobičasto voće, orahe. semenke ili grčki jogurt.
Grčki jogurt - početak dana pun proteina
Grčki jogurt sa malo ugljenih hidrata i visokim sadržajem proteina, za mnoge je omiljeni izbor za zdrav doručak. Možete ga jesti sa bobičastim voćem za hranljivu i ukusnu kombinaciju i na taj način uticati pozitivno na zdravlje srca, mozga i imunitet.
Jabukovo sirće - Pikantni sastojak za zdravlje
Ovaj zdrav dodatak poboljšava osetljivost na insulin i snižava nivo šećera u krvi. Međutim, umerenost je ključna za sprečavanje potencijalnog oštećenja zuba i jednjaka. Mnogi vole da jabukovo sirće konzumiraju pre doručka, u čaši tople vode sa dodatkom malo meda.
Jaja - puna proteina i pogodna za ugljene hidrate
Jaja, niskokalorični izvor proteina sa manje od 1 grama ugljenih hidrata po jajetu, zaslužuju počasno mesto na listi za doručak. Pojedinci sa dijabetesom mogu da pojedu do sedam jaja nedeljno, što ih veoma dobro integriše u zdrav način života.
Prenela: O.M.
(kurir.rs/thebarnatconneautcreek.com)
Bonus video: