19. beogradski Internacionalni simpozijum o bolu ’’19. BISOP’’ počinje 17. maja: Učestvuje 70 predavača iz Srbije i celog sveta

Shutterstock

Srpsko udruženje za terapiju bola (Serbian Pain Society) u saradnji sa Britansko – srpskim medicinskim udruženjem iz Londona i Akademijom za fizikalnu, rehabilitacionu i regenerativnu medicinu, a podržani od Evropske Federacije za terapiju bola (EFIC), Udruženja anesteziologa i intenzivista Srbije (UAIS) i London Pain Foruma organizuju održavanje simpozijuma: „19. beogradski Internacionalni simpozijum o bolu“ – ’’19. BISOP’’.

Na skupu učestvuje 70 eminentnih predavača iz Srbije i celog sveta i do sada je prijavljeno preko 800 učesnika. Registracija i učešće za polaznike željne znanja je besplatno.

Prvog dana u petak 17.05.2024. godine se organizuju tri velike radionice na kojima će se učiti praktična primena interventnih tehnika u terapiji bola uz pomoć ultrazvuka. Na te tri radionice će prisustvovati oko 150 polaznika.

Drugog dana, u subotu 18.05.2024. godine, u prepodnevnim satima je otvaranje simpozijuma gde će pozdravnu reć imati predsednik Srpskog udruženja za terapiju bola, prof. dr Nebojša Lađević i šef Katedre za Medicinu bola Medicinskog fakulteta u Beogradu, prof. dr Dejan Nešić, a zatim će se u 5 sala održati 18 sesija na kojima će 70 predavača izneti najnovija saznanja iz oblasti terapije bola.

Predavaće se i diskutovati o malignom bolu, nemalignom bolu, interventnim procedurama u lečenju bola u kolenu, kuku, donjem delu leđa, predstaviće se vodiči za terapiju lumbalnog bola, neuropatskog bola kao i najnovija dostignuća u primeni radiofrekventne ablacije.

Veoma je značajno da će se održati i poster sesija za koju je prijavljeno 27 prezentacija. Najbolja prezentacija će biti nagrađena od strane organizatora a poster sesiju će voditi eminentni profesori Carsten Bantel iz Nemačke i Nick Knežević iz Čikaga, USA.