PRIMETILI STE ČUDNE OBLIKE NA TOALET PAPIRU? POGLEDAJTE ŠTA TO U STVARI ZNAČI
Foto: Promo

PRIMETILI STE ČUDNE OBLIKE NA TOALET PAPIRU? POGLEDAJTE ŠTA TO U STVARI ZNAČI

Zdravlje -

Postoje razni toalet-papiri - nebeljeni, dvoslojni, troslojni, mirisni... i svaki od njih "priča svoju priču". Ono što svaki ima je otisak, ugravirana šara, negde su to romboidi, negde su cvetovi, a negde patke.

Ako ste pogledali dobro toalet-papir koji imate u kupatilu, primetili ste utisnute šare. Ti oblici u papiru zapravo su "potpis mašine" kroz koju je papir prošao u procesu proizvodnje, ona ih poput naših otisaka prstiju čini jedinstvenim.

Ali šta znači kada vidite utisnutu patku na toalet-papiru?

Patkica utisnuta na rolni toalet-papira je znak da je taj papir proizveo Perfeks. Upravo ovaj otisak uz logo brenda samo je jedan od ponuđenih interesantnih otisaka na papirima i ubrusima ovog proizvođača - Perfeks ima u otisku i cvetove, neobične oblike... Poznato je da Perfeks pazi na svaki korak u svojoj proizvodnji, od trenutka kada celuloza uđe u pogone do momenta pakovanja toalet-papira, salveta i ubrusa. Samo jedan deo celog tog procesa pripada mašinama koje utisnu oblike u papir. Nekad je otisak krupniji, šara je krupnija, a nekad je sitniji, šara ima finije obrise. Kroz šaru se vidi i da li je papir običan ili je premijum. Logično, premijum ima sitnije utisnute oblike.

I kao što šara nikad nema grešku, tako i ceo tok proizvodnje nadgleda tim stručnjaka i pazi da sve bude u skladu sa evropskim, pa i svetskim standardima. Upravo zahvaljujući tome i kontrolisanoj proizvodnji Perfeks je na srpskom i evropskom tržištu prepoznat kao kvalitetan brend koji se iz godine u godinu usavršava i prilagođava potrebama kupaca. On ne koristi reciklirane materijale niti dodaje opasne hemikalije kako bi papir bio izdržljiviji. Naprotiv, Perfeks je okrenut isključivo prirodnim materijalima, otišao je korak dalje pa je napravio i nebeljeni toalet-papir, od nebeljene celuloze, koji vas vraća prirodi, uz mekani dodir neobično prijatnog papira.

Zato, pre kupovine toalet-papira, obavezno pogledajte ko ga proizvodi. Ako vidite da je Perfeksov, možete biti sigurni da ste izabrali papir vrhunskog kvaliteta od 100 odsto celuloze, bilo da je beli ili nebeljeni papir. A ukoliko nemate vremena da proveravate ko je proizvođač i vidite zanimljivi otisak patkice - slobodno taj papir možete koristiti.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track