Kada u kuhinji treba da koristite ubrus umesto krpe i koji je najzdraviji
Foto: Shutterstock

Kada u kuhinji treba da koristite ubrus umesto krpe i koji je najzdraviji

Zdravlje -

S dolaskom hladnog vremena, u Srbiji kreće i sezona slava, a to znači pregršt ukusne hrane. Tokom kupovine namirnica potrebno je obratiti pažnju na to ko je proizvođač, ali i na rok trajanja. Naposletku, tokom pripreme, neophodno je koristiti ubrus, i to nebeljeni od 100 odsto celuloze.

Priprema šnicli

Kada pohujete šnicle, karfiol ili pržite pomfrit, tanjir prekrijte ubrusom pa na to stavljajte ispohovanu hranu. Ubrus će upiti višak ulja ili masti. Uvek birajte nebeljeni Perfeksov ubrus jer je on premijum kvaliteta, što znači da je sto odsto prirodan i bezbedan.

Brisanje kuhinjskih površina

Ako krpu iskvasite više puta, osušite, pa nastavite da je koristite - to nije dobro. Promeniće miris i neće biti higijenski podobna. Isflekaćete jednu po jednu, baciti ih na pranje. Zatim trošite struju i vodu da se operu, a sebi stvarate nervozu. U velikim pripremama poput spremanja slave ili ručka za više osoba, nebeljeni ubrus je vaš najbolji saveznik. Čim nešto očistite, iskorišćeni list ubrusa bacate u kantu i tu nema dodatnog posla i nervoze. Pristupačnije je, urednije i daleko čistije i bezbednije od krpe.

Pitu ne prekrivajte krpom nego ubrusom

Kada tek ispečenu, vrelu pitu izvučete iz rerne, sigurno ste navikli da je prekrijete krpom kako se kora ne bi osušila i kako bi pita zadržala mekoću. Međutim, pita u ovom slučaju često poprimi miris krpe, pa ako ste koristili omekšivač, pita će primiti miris neprirodnog "parfema za materijal". Ovaj problem ćete rešiti time što ćete pitu prekriti listovima nebeljenog Perfeksovog ubrusa od 100 odsto celuloze. On na sebi nema nikakve hemikalije kao što to može biti slučaj kod neproverenih proizvođača. Ovaj ubrus je u vašu kuhinju došao direktno iz prirode, što praktično znači da će vaša pita zadržati svoju mekoću i sočni ukus, a neće primiti nikakve neprirodne mirise.

Zašto baš ubrus od 100 odsto celuloze?

Nebeljeni ubrus od 100 odsto celuloze je potpuno prirodan proizvod i zbog svojih karakteristika koje su očuvane u proizvodnom procesu, on je zadržao mekoću i postojanost, te ima visoku moć upijanja, što znači da se njim lakše briše i da se neće raspasti pri dodiru s vlažnom površinom.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track