OVO POVRĆE JEDINO NA SVETU SADRŽI MOĆNI PRIRODNI PROBIOTIK! Dr Perišić: Do maja ga treba jesti pre SVAKOG obilnijeg obroka (VIDEO)
Foto: Damir Dervišagić, Shutterstock

ISHRANA

OVO POVRĆE JEDINO NA SVETU SADRŽI MOĆNI PRIRODNI PROBIOTIK! Dr Perišić: Do maja ga treba jesti pre SVAKOG obilnijeg obroka (VIDEO)

Zdravlje -

Da li je iščezla navika naših predaka kada je na stolu bila sezonska hrana, i koliko na trpezi ima boja jeseni? Stiže hladnije vreme, a sa njim i malo teža hrana kao i manje kretanja. Koliko smo disciplinovani kada je reč o pravilnoj ishrani i da li su gradjani Srbije u zabludi kada kažu da je najzdravija hrana koja se sprema kod kuće, za emisiji Puls Srbije govorio je prof. dr Vojislav Perišić, gastroenterolog.

- Pošto sam iz Topole, ali mnogo sam radio na Zlatiboru ispričaću vam jednu priču. Kada se pođe iz Nove Varoši put Aljinovića i Sjenice ima jedan dobar restoran. Pre sedam dana sam bio tamo. Kažu mi: Dobar dan doktore! Pitam ih šta ćemo, oni kažu sezonsku salatu.

Vojislav Perišić
foto: Kurir televizija

- Malo mi je to bilo čudno. Kod njih je to polubareni kiseli kupus sa renom, seckanim belim lukom, malo vinskog sirećeta i rena. Ja sam se iznenadio i pitao čoveka koji mi je to preporučio da li je lekar. On kaže nije, ali zna da je to zdravo - rekao je Perišić, a potom objasnio zašto je kiseli kupus veoma zdrava namirnica:

- Evo zašto je to zdravo. Prvo, kiseli kupus sadrži dosta vitamina C. Zašto treba piti rasol posle pića i velike klope? Zato što nadoknađuje vitam C. Više ga ima u rasolu nego u limunovom soku. Zatim to je prirodni probiotik - jednina biljka koja u sebi nosi klicu moćnog probiotika koji se zove flebodija.

01:43

OVO POVRĆE JEDINO NA SVETU SADRŽI MOĆNI PRIRODNI PROBIOTIK! Dr Perišić: Do maja ga treba jesti pre SVAKOG obilnijeg obroka

Osim kiselog kupusa doktor Perišić preporučuje šargarepu, cveklu i ren:

- Šargarepa sadrži betakarotin koji je prirodni antioksidans. Ren je takođe jako koristan, jer ima jaka antiinfektivna svojstva. Kada kijamo od rena to je čišćenje.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

01:29

HRANA KOJA JE LEK! Profesor pčelarstva otkrio sve benefite dovoljnog unosa meda: Veoma lako saznajte koja je VAŠA dnevna mera!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track