LEČENJE UVEĆANE PROSTATE ZAVISI OD FAZE U KOJOJ JE OTKRIVEN PROBLEM
Foto: Promo

Laserska metoda je najviši standard

LEČENJE UVEĆANE PROSTATE ZAVISI OD FAZE U KOJOJ JE OTKRIVEN PROBLEM

Zdravlje -

Prostata je žlezda koja proizvodi semenu tečnost, a ona štiti ćelije sperme. Tri najčešća problema su: upala (prostatitis), benigno uvećanje prostate (BPH) i karcinom. Ukoliko ste muškarac stariji od 50 godina, odvojte jedan sat godišnje da obavite preventivni pregled. U slučaju da imate porodičnu istoriju bolesti prostate, započnite prevenciju ranije.

Benigna hiperplazija prostate (adenom) je među najčešćim zdravstvenim problemima muškaraca starijih od 50 godina. Iako je bezopasno po život, ovo oboljenje stvara niz neprijatnosti i pogoršava kvalitet života. Zbog lokacije žlezde uvećano tkivo prostate se obavija oko osnove mokraćne bešike i vrha mokraćnog kanala (uretre), stvarajući time uslove za blokiranje protoka mokraće. Naravno, to se ne dešava odjednom. Počinje sa različitim pojedinačnim ili kombinovanim signalima, koji uključuju otežan početak mokrenja, poteškoće u mlazu, hitnost, posebno noću, osećaj neispražnjene bešike, bolno mokrenje.

Lečenje zavisi od faze u kojoj je problem otkriven. Ima muškaraca koji po navršenoj 50. godini i bez simptoma odlaze kod urologa, a ima i onih koji i pored izraženih simptoma odlažu koliko mogu, rizikujući da budu podvrgnuti direktno operativnom lečenju.

U praksi se koriste različite metode, ali laserska metoda je najvišeg standarda. Među laserskim sistemima TULIJUM OD 200 VATI je utvrđeni lider. Dostupan je u sve četiri filijale LASER MEDA.

Tulujum od 200 vati je savršena tehnologija koja kombinuje prednosti svih do sada napravljenih lasera. Odlikuje se vodećom snagom i preciznošću prilikom prodiranja u tkivo – samo 0,2 mm. S njim se uvećano tkivo prostate isparava (vaporizuje) brzo i bezbedno, oslobađa se pritisak na uretru i bešiku, te je mlaz ponovo jak i neprekidan. Noćna ustajanja i rezidualni urin postepeno nestaju, a stalni kateter se trajno uklanja.

U LASER MEDu Beograd PO CENI KONSULTACIJE radi se KOMPLETAN PREGLED PROSTATE, koji obuhvata: konsultaciju sa urologom, merenje obima prostate, merenje rezidualnog urina, tumor marker PSA.

LASER MED - 4 filijale u Srbiji i Bugarskoj, prvoklasna tehnika i 11-godišnje iskustvo u laserskoj hirurgiji prostate.

tel. 011 7 357 357

mob. 069 5 357 357

www.lasermed.rs

Lasermed
foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track