TULIJUM LASER OD 200 VATI ISPARAVA PROSTATU BEZ OBZIRA NA NJEN OBIM
Foto: Promo

UVEĆANJE PROSTATE ZAVISI OD GODINA STAROSTI

TULIJUM LASER OD 200 VATI ISPARAVA PROSTATU BEZ OBZIRA NA NJEN OBIM

Zdravlje -

Benigna hiperplazija prostate (adenom) smatra se glavnim uzrokom urinarnih i seksualnih problema kod muškaraca starijih od 50 godina. Počinje formiranjem čvorova koji polako povećavaju obim žlezde, menjaju njenu strukturu i narušavaju sekretornu funkciju. Laser Med je specijalizovana zdravstvena ustanova koja ima savremeni metod rešavanja problema sa prostatom i seksualnim poremećajima.

Kako počinju tegobe kod muškarca? U početku, tokom jutarnjeg mokrenja, primećuje da mlaz slabi te da bi oslobodio bešiku mora da napreže trbušne mišiće. Pozivi na mokrenje postaju sve češći tokom dana, a noću ustaje barem 1-2 puta. U ovoj fazi problem se kompenzuje aktivnijim učestvovanjem muskulature mokraćne bešike, koja izbacuje mokraću kao i ranije. Međutim, bešika se s vremenom rasteže, slabi i ne uspeva da izbaci sav urin. Zadržavanje urina dovodi do razvoja infekcija, uključujući i cistitis.

lasermed
foto: Promo

Kako stanje napreduje, bešika se ne prazni u potpunosti, nagoni za mokrenjem postaju sve češći i dobijaju imperativni /neodložni/ karakter. Mokrenje je često nepotpuno, a mlaz je isprekidan i ne opisuje luk. Noćni san je drastično narušen.

U poodmaklom stadijumu javlja se akutna retencija urina, pri kojoj muškarac više ne može samostalno da isprazni bešiku čak i uprkos snažnim nagonima. Urin se nekontrolisano ispušta u kapima. Javlja se refluks bešike, što predstavlja ogroman rizik za aktivnost uretera.

Muškarac treba da se konsultuje sa urologom već kod pojave prvih simptoma i da redovno odlazi na godišnje preglede. Na taj način osigurava adekvatno praćenje i kontrolu stanja. Ukoliko je operacija neophodna, tu je Tulijum laser – tehnološki lider u laserskoj hirurgiji prostate.

Među laserskim sistemima koji se koriste u urološkoj praksi, Tulijum od 200 vati je vodeća tehnologija koja pacijentu pruža maksimalan komfor u lečenju i minimalan rizik od krvarenja i produženog boravka u bolnici. Tulijum isparava bilo koji obim prostate – brzo i pouzdano.

lasermed
foto: Promo

U LASER MEDu Beograd PO CENI KONSULTACIJE radi se KOMPLETAN PREGLED PROSTATE, koji obuhvata: konsultaciju sa urologom, merenje obima prostate, merenje rezidualnog urina, tumor marker PSA.

LASER MED - 4 filijale u Srbiji i Bugarskoj, prvoklasna tehnika i jedanaestogodišnje iskustvo u laserskoj hirurgiji prostate.

tel. 011 7 357 357

mob. 069 5 357 357

www.lasermed.rs

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track