STALNI KATETER PLASIRAN ZBOG UVEĆANE PROSTATE SE TRAJNO UKLANJA
Foto: Promo

Uz pomoć laserske hirurgije

STALNI KATETER PLASIRAN ZBOG UVEĆANE PROSTATE SE TRAJNO UKLANJA

Zdravlje -

Uretralni kateter postavlja urolog u slučajevima nemogućnosti mokrenja kao posledica uvećanog tkiva prostate. Kateter osigurava uklanjanje zadržanog urina iz mokraćne bešike. Kod muškaraca sa veoma uvećanom prostatom i hroničnom retencijom urina često se nalaže postavljanje stalnog katetera koji se menja jednom mesečno. Njegovo prisustvo, s jedne strane, neprijatno je za muškarca, a sa druge strane povezano je sa dodatnim zdravstvenim rizicima i potrebom za uzimanjem lekova. Evo i najčešćih:

  • Bakterijska infekcija – kateter prolazi kroz uretru i stiže do mokraćne bešike uklanjajući barijeru sa spoljašnjom sredinom, te na taj način stvara uslove za infekciju urinarnog trakta.
  • Spazmi mokraćne bešike – često se osećaju kao grčevi u stomaku, a izazvani su pokušajima mokraćne bešike da ukloni strano telo.
  • Striktura uretre – kao posledca povreda prilikom upotrebe katetera.
  • Kamenje u mokraćnoj bešici – kada se kateter koristi godinama.
Laser Med
foto: Promo

Za svakog muškarca život sa stalnim kateterom je izuzetno neprijatan. No, ne zna svaki muškarac da se kateter trajno uklanja nakon laserske operacije prostate.

Laser Med je vodeća zdravstvena ustanova za lečenje problema sa prostatom. Specijalistima u sve 4 filijale u Srbiji i Bugarskoj dostupan je Tulijum laser od 200 vati – sistem sa vodećim pokazateljima snage i preciznosti.

Tulijum isparava tkivo prostate do kapsule bez obzira na veličinu žlezde ili prisustvo stalnog katetera. Operativna intervencija traje 1,5 – 2 sata. Pacijent se otpušta sledećeg dana i brzo se vraća svojoj uobičajenoj dnevnoj rutini. Urin je bistar, mlaz jak i bez poteškoća, a mokraćna bešika – potpuno ispražnjena. Broj noćnih ustajanja postepeno se smanjuje.

U LASER MEDu Beograd PO CENI KONSULTACIJE radi se KOMPLETAN PREGLED PROSTATE, koji obuhvata: konsultaciju sa urologom, merenje obima prostate, merenje rezidualnog urina, tumorski marker PSA.

LASER MED - 4 filijale u Srbiji i Bugarskoj, prvoklasna tehnika I jedanaestogodišnje iskustvo u laserskoj hirurgiji prostate.

Laser Med
foto: QR kod

tel. 011 7 357 357

mob. 069 5 357 357

www.lasermed.rs

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track