KADA MOKRENJE POSTANE PROBLEM: Proverite stanje prostate
Foto: Promo

KADA MOKRENJE POSTANE PROBLEM: Proverite stanje prostate

Zdravlje -

.

Nakon 50. godine kod muškaraca počinju da se javljaju problemi sa mokrenjem. Razlog je povećanje tkiva prostate koje vrši pritisak na bešiku i uretru i otežava isticanje urina. Stanje je progresivno i preporučuje se godišnje praćenje kod urologa. Tegobe počinju čestim nagonima na mokrenje, prolaze kroz smanjivanje mlaza urina, neodložno mokrenje, noćno ustajanje, ispuštanje urina i dovode do jako otežanog mokrenja ili nemogućnosti mokrenja, što dalje zahteva plasiranje urinarnog katetera kako bi se izbacio urin sakupljen u mokraćnoj bešici.

Lečenje je medikamentozno i operativno. Medikamentozno je efikasno u početnim fazama, kada problemi sa mokrenjem nisu toliko izraženi. Utiče na izbacivanje urina i poboljšava mlaz. U slučaju ozbiljnih poremećaja mokrenja, operativno lečenje se ne može izbeći – urinarna funkcija se normalizuje nakon uklanjanja suvišnog tkiva.

Operativne metode koje se najčešće koriste u praksi su:

  • Klasična otvorena hirurgija – obavlja se pod totalnom anestezijom rezom kroz trbušni zid i dug je period oporavka.
  • Transuretralna resekcija (TUR) – manje je rizična od otvorene operacije. Njen učinak je povezan sa ograničenjima u pogledu veličine prostate i pratećih oboljenja.
  • Laserska hirurgija – najmanje traumatičan metod u praksi. Protiče bez rezova i bez gubitka krvi. Izvodi se bez ograničenja u pogledu veličine prostate, a radi se i kod muškaraca sa visokim operativnim rizikom. Očuva seksualnu funkciju muškarca.
mokrenje
foto: Promo

U našoj zemlji muškarcima je na raspolaganju laserski sistem najviše klase – Tulijum od 200 vati koji poseduje maksimalnu snagu i preciznost. To podrazumeva kratko vreme provedeno pod anestezijom, kao i uklanjanje tkiva do same kapsule prostate uz potpunu sigurnost po okolna tkiva. Muškarcu se vraća mlaz urina koji je imao u mladosti.

U LASER MEDu Beograd PO CENI KONSULTACIJE radi se KOMPLETAN PREGLED PROSTATE, koji obuhvata: konsultaciju sa urologom, merenje obima prostate, merenje rezidualnog urina, tumor marker PSA.

LASER MED - 4 filijale u Srbiji i Bugarskoj, prvoklasna tehnika i 11-godišnje iskustvo u laserskoj hirurgiji prostate.

tel. 011 7 357 357

mob. 069 5 357 357

www.lasermed.rs

Laser med

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track