U BEOGRADU OTVOREN NOVI OBJEKAT NAJVEĆE PRIVATNE BOLNICE ZA OFTALMOLOGIJU U SRBIJI
Foto: Promo MediGroup/Nikola Mažibrada

U BEOGRADU OTVOREN NOVI OBJEKAT NAJVEĆE PRIVATNE BOLNICE ZA OFTALMOLOGIJU U SRBIJI

Zdravlje -

Beograd, 30. maj, 2024. godine – Transplantacije rožnjače, lasersko skidanje dioptrije na najsavremenijem laseru, ugradnja mutifokalnih sočiva, lečenje teških trauma, složenih ablacija retine i ugradnja drenažnih implanata za glaukom, kao i mikroendoskopske operacije suznih kanala – samo su neke od ekskluzivnih usluga i metoda koje će biti dostupne pacijentima u sklopu novootvorenog objekta Specijalne bolnice za oftalmologiju „Klinika Miloš“, najveće privatne očne bolnice u Srbiji. Zdravstvene usluge „Klinike Miloš“, koja je deo MediGroup zdravstvenog sistema, sada su dostupne na novoj adresi u ulici Vidska 24, u impresivnom prostoru od 2.500 kvadratnih metara.

Reč je o ustanovi koja je pionir u inovacijama i novim tehnologijama u oftalmologiji sa 25 godina tradicije, poverenja, posvećenosti i ekspertize vrhunskih oftalmologa. Istovremeno „Klinika Miloš“ je i značajan centar za edukaciju oftalmologa u okviru KME programa, a naročito se ističe bijenalnim međunarodnim simpozijumima, kojima prisustvuje više od 800 oftalmologa iz celog regiona.

Medigroup
foto: Promo MediGroup/Nikola Mažibrada

Na događaju povodom svečanog otvaranja, vrpcu su simbolično presekle Marijana Vasilesku, generalna direktorka MediGroup sistema, Marija Rabrenović, operativna direktorka MediGroup sistema i prof. dr Zora Ignjatović, direktorka „Klinike Miloš“, čime je ozvaničen početak rada ustanove na novoj lokaciji.

Marijana Vasilesku, generalna direktorka MediGroup sistema, istakla je da „Klinika Miloš“ postavlja standarde u oblasti oftalmologije, uz stalno usavršavanje lekara i medicinskog kadra, kao i korišćenje najmodernije opreme.

„Ponosni smo što građani sada na jednom mestu na raspolaganju imaju najmoderniju oftalmološku bolnicu u skladu sa najvišim svetskim standardima. Zaista izuzetan stručni tim uz pomoć najsavremenije tehnologije i opreme nastaviće da posvećeno brine o zdravlju vida. Otvaranjem nove objedinjene lokacije „Klinike Miloš“ potvrđujemo našu misiju – sveobuhvatna, visokokvalitetna briga o zdravlju uz povećanje dostupnosti naših usluga“, istakla je Vasilesku.

Medigroup
foto: Promo MediGroup/Nikola Mažibrada

U sklopu nove bolnice nalazi se i novo posebno odeljenje za pedijatrijsku oftalmologiju, sa Centrom za strabologiju, na čelu sa dr Miloradom Ljuticom, priznatim stručnjakom u ovoj oblasti oftalmologije u regionu i šire. Istovremeno, nastavlja se primena višegodišnjeg iskustva u radu sa FEMTO laserom za skidanje dioptrije, operacije katarakte uz ugradnju najsavremenijih multifokalnih sočiva i hirurgijiom glaukoma, kao i primena metoda DMEK i PKP za keratoplastiku, odnosno transplantaciju rožnjače, u saradnji sa svetski priznatim američkim očnim bankama koji garantuju maksimalne rezultate i sigurnost. Takođe, već decenijama na „Klinici Miloš“ vraća se vid slepim pacijentim obolelim od dijabetesa, teških trama oka i složenih ablacija retine iz celog regiona.

Kao pionir u Srbiji u primeni novih metoda transplantacije rožnjače, „Klinika Miloš“ obavlja čak 100 takvih operacija godišnje, a pored toga, dostupne su i nove mikroendoskopske procedure, što je čini jedinom klinikom koja svojim korisnicima nudi ovu jedinstvenu metodu za operaciju suznih kanala.

Medigroup
foto: Promo MediGroup/Nikola Mažibrada

Prof. dr Zora Ignjatović, koja je na čelu bolnice, ističe da je „Klinika Miloš“ prepoznata kao preporuka pacijenata i kolega, što predstavlja najveći podstrek za dalji rad i razvoj.

„U novom objektu „Klinike Miloš“ pacijentima je omogućen veći komfor i prijatniji ambijent, a celom našem timu novi prostor donosi mogućnosti za optimizaciju rada i unapređenje znanja uz očuvanje vrhunskog kvaliteta koji negujemo već 25 godina. Imamo jasan pogled u budućnost u kojoj planiramo da zadržimo lidersku poziciju u inovacijama i stručnosti, kao Center of excellence u oftalmologiji, pružajući najbolje našim pacijentima", rekla je prof. dr Ignjatović.

1 / 4 Foto: Promo MediGroup/Nikola Mažibrada

Zdravstvene usluge „Klinike Miloš“ će svim pacijentima biti dostupne na novoj adresi Vidska 24, radnim danima od 7.30 do 20.00, a subotom od 8.00 do 15.00 časova. Više informacija potražite na vebsajtu.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track