UREDNICA KURIROVOG PORTALA ZDRAVLJE, DOBITNICA JE GALENIKINE NAGRADE NA KONKURSU „PREVENCIJA: ODRŽIVA VIZIJA ZDRAVLJA“
Foto: Petar Aleksić

UREDNICA KURIROVOG PORTALA ZDRAVLJE, DOBITNICA JE GALENIKINE NAGRADE NA KONKURSU „PREVENCIJA: ODRŽIVA VIZIJA ZDRAVLJA“

Zdravlje -

Portal KURIR/Zdravlje predstavlja jedan od najposećenijih i najčitanijih portala koji se tiču teme zdravlja. Razlog tome je kvalitet tekstova napisanih na pažljivo izabrane teme, uz analitičan i studiozan pristup svakoj od njih. Podkategorije sajta pokrivaju apsolutno sve u vezi sa zdravljem- prevenciju, bolesti, korisne savete koji će pomoći u oba slučaja (vesti/ zdravlje/ bolesti/ tvoja priča/ ishrana/lepota/ fitnes/ zdravlje iz prirode/saveti stručnjaka).

Iza svega stoji iskusna i profesionalna urednica, novinarka Violeta Nedeljković. Dugogodišnje iskustvo i posvećenost ovom polju delovanja, doneli su joj još jednu nagradu, na ovogodišnjem Galenikinom medijskom konkursu pod nazivom: "Prevencija: Održiva vizija zdravlja’’.

Violeta Nedeljković
foto: Promo

Njen tekst ,,Papanikolau test i kolposkopija rade se jednom godišnje: Samo tako rak se može otkriti i lečiti na vreme’’ osvojio je drugu nagradu.

“Svojim profesionalnim radom i tekstom koji ste nam poslali, dali ste značajan doprinos vidljivosti teme Galenikinog konkursa – prevenciji” - stoji u obrazloženju ove nagrade.

Da je nagrada uvek motivaciona i stimulativna, čak i za ostvarene profesionalce kakav je Violeta Nedeljković, potvrđuje i ona sama:

“Ova nagrada je još jedna potvrda da KURIR/Zdravlje osetljivim zdravstvenim temama piše na odgovoran i profesionalan način, a sve sa ciljem da naše čitaoce edukujemo o različitim zdravstvenim temama sa akcentom na značaju prevencije. Zdravlje možemo sačuvati samo ako se redovno kontrolišemo, ako ne zatvaramo oči pred prvim signalima koji nam ukazuju da nešto nije u redu. Ponosna sam što nagrađeni tekst nosi upravo takvu poruku!”

Violeta Nedeljković
foto: Petar Aleksić

Ona je podestila da na portalu KURIR/Zdravlje čitaoci kroz ozbiljan pristup i relevantne sagovornike mogu da se informišu o aktuelnim temama iz zdravstva, dobiju stručne savete, ali i da pročitaju dirljive ispovesti onih koji su uspeli da pobede najteže bolesti i da nastave dalje jači nego ikad.

“Za deset meseci koliko postoji, KURIR/Zdravlje postao je jedan od najčitanijih zdravstvenih portala u Srbiji, a to je pred nas postavilo zadatak da iz dana u dan budemo još bolji”, kaže nagrađena urednica Violeta Nedeljković.

Mediji širom Srbije aktivno su podržali Galenikinu inicijativu kroz pisanu reč i snažnu poruku, i uspešno stavili temu zdravlja u prvi plan, te je stručni žiri odlučio da umesto tri, dodeli čak šest nagrada.

Violeta Nedeljković
foto: Promo

“Kao kompanija koja je već 79 godina posvećena ljudima i verna zdravlju, Galenika kontinuirano ulaže u temu prevencije i akcentuje činjenicu da se ona mora naći visoko na listi prioriteta svakog pojedinca, kao i zajednice. Zahvalni smo kolegama iz medija, koji su kvalitetom ovogodišnjih tekstova doprineli da zajedno podignemo svest o važnosti prevencije i njenom merljivom uticaju na očuvanje zdravlja - izjavio je Rikardo Vian Markes, generalni direktor Galenike.

Nenad Burazor, član stručnog žirija i direktor marketinga i prodaje u Galenici, naglasio je da prevencija može značajno da umanji faktore rizika koji dovode do hroničnih bolesti i stanja, ili da uspori njihovo napredovanje. Burazor je dodao da prevencija poboljšava opšte zdravlje, smanjuje izdatke za zdravstvenu zaštitu i pomaže ljudima da efikasno upravljaju postojećim bolestima, kako bi održali zdravstveno stanje i kvalitet života.

Čestitamo koleginici Violeti Nedeljković!

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track