Acıbadem Zdravstvena grupacija, vodeća je zdravstvena ustanova za lečenje onkoloških pacijenata u Turskoj i već 25 godina nudi sveobuhvatne i personalizovane mogućnosti lečenja i odraslima i deci, bez obzira na dijagnozu i stadijum bolesti. Cilj nam je da u potpunosti iskorenimo tumor uz istovremenu zaštitu zdravih tkiva, te da time pacijentima obezbedimo zdrav život. U Acıbademu svi naši hirurzi, radijacijski i medicinski onkolozi blisko sarađuju kako bi obezbedili sveobuhvatnu negu i uz najbolje moguće rezultate za pacijente.

Objedinjujući koordinisanu negu onkoloških pacijenata pod jednim krovom, Acıbadem menja način na koji pacijenti pristupaju svojim lekarima i kompletnim zdravstvenim uslugama – rezultat je jedinstveno iskustvo pacijenata.

Šta sve lečimo?

Acıbadem je predan svom cilju da se svakom onkološkom pacijentu obezbedi pristup najboljoj mogućoj zdravstvenoj nezi. Naša stručnost, vrhunska nega i napredne tehnologije kombinacija su zahvaljujući kojoj smo razvili najsigurnije i najefikasnije terapije u lečenju brojnih onkoloških bolesti, uključujući i:

>• Urološke karcinome (prostata, bubrezi, bešika i testisi)

• Ginekološke karcinome (cervikalni, jajnici, endometrijum)

• Karcinomi probavnog sistema (jednjak, želudac, debelo crevo, pankreas, jetra)

Rak dojke

• Tumori mozga i kičmene moždine

• Rak glave i vrata

• Rak kostiju

• Rak grudnog koša

• Limfom

• Melanom

• Pedijatrijski karcinomi

cihan-uras-grsel.jpg
promo 
foto: Promo

Šta sve nudimo?

Onkologija Acıbadem primarno je odredište za upravljanje i lečenje onkoloških bolesti koje obezbeđuje medicinske usluge u lečenju celog spektra karcinoma. Koristimo savremene tehnike uz personalizovani pristup usmeren na svakog pojedinačnog pacijenta. U Acıbademu svaki onkološki pacijent dobija presonalizovani plan lečenja prilagođen njegovim jedinstvenim potrebama. Lečenje može uključivati ​​bilo koju kombinaciju različitih terapija.

Hirurgija

Hirurški pristup i uspešno uklanjanje tumora često je najefikasniji pristup u rešavanju onkoloških bolesti. Iz tog se razloga operacija često ističe kao primarni tretman u lečenju mnogih vrsta raka, jer obezbeđuje najbolje šanse za izlečenje, pod uslovom da se tumor može u potpunosti ukloniti iz tela. Uspešna resekcija tumora značajno utiče na mogućnost izlečenja i stopu preživljavanja pacijenta. Dodatno, povećava i efikasnost naknadnih tretmana.

U Acıbademu se hirurgija primarno zasniva na minimalno invazivnim tehnikama, koriste se specifični hirurški instrumenti a tradicionalna otvorena hirurgija se sve manje koristi. Dodatno, hirurzi iz Acibadema poseduju izuzetno bogato iskustvo u robotskoj hirurgiji, naprednom obliku laparoskopske hirurgije. Robotska hirurgija omogućava hirurzima da izvode operacije pomoću alata pričvršćenih na robotske ruke. Minimalno invazivna hirurgija obezbeđuje bolje rezultate, skraćuje vreme postoperativnog oporavka i smanjuje rizik od komplikacija.

Sistemska terapija

U Acıbademu se u lečenju onkoloških bolesti koriste sve sistemske terapije.

Lekovi za hemoterapiju cirkulišu kroz krvotok kako bi uništili ćelije raka po celom telu. Zato se hemoterapija koristi za lečenje raka bez obzira na mesto u telu.

Imunoterapija ima za cilj da ojača imunološki odgovor na lekove, te da omogući imunološkom sistemu da efikasnije razlikuje, cilja i uništava ćelije raka.

Ciljana terapija je lečenje raka usmereno na genetske promene ili mutacije koje zdrave ćelije pretvaraju u ćelije raka. Za razliku od tradicionalnih terapija, ciljani lekovi dizajnirani su za napad na specifične abnormalnosti unutar ćelija raka.

Hormonska terapija se koristi u lečenju određenih vrsta raka koji se oslanjaju na hormone za rast, kao što su rak prostate i rak dojke.

78.jpg
promo 
foto: Promo

Radioterapija

Napredak u tehnikama zračenja donosi revoluciju u lečenju raka, a radioterapija se pojavila kao jedna od metoda lečenja koja najviše obećava. Danas je radioterapija prepoznata kao vredna opcija u lečenju mnogih vrsta raka. U poslednjih 25 godina, Acıbadem je vodeća zdravstvena ustanova koja efikasno koristi najnaprednije radioterapijske tehnologije u lečenju raka. U suštini, radijacijska onkologija koristi zračenje za uklanjanje ćelija tumora. Precizno isporučeno zračenje može iskoreniti ili smanjiti rak bez potrebe za hirurškim lečenjem. Radioterapija se može primeniti kao primarna terapija ili koristiti nakon operacije kako bi se smanjio rizik od recidiva.

Zbog svojih zdravstvenih usluga Acıbadem je globalni lider i već dugo tračak nade svim onkološkim pacijentima koji u Tursku pristižu iz celog sveta po najbolje opcije lečenja.

Uspešna priča jedne pacijentkinje: Putovanje puno nade u Acıbadem u Turskoj

Pacijentima i njihovim porodicama nekada je kroz uspešnu priču o pacijentu najlakše ilustrovati kakav je ishod moguć kada se primene sve ove opcije i mogućnosti lečenja.

U Acıbadem se javila 57-godišnja pacijentkinja iz BiH s dijagnozom karcinoma dojke. Pomoć je tražila na različitim klinikama i susretala se s različitim lekarima u svojoj zemlji, samo da bi shvatila da joj je potrebno sveobuhvatno lečenje. Otprilike u to vreme, jedan od njenih prijatelja predložio joj je bolnicu Acıbadem u Istanbulu, gde je njen suprug ranije bio na lečenju raka mokraćne bešike. U petak se javila Acibadem Informativnoj kancelariji u Sarajevu, a već u ponedeljak je iz Sarajeva doletela u Istanbul na konsultacije s lekarima bolnice Acıbadem. Susrela se s hirurgom koji joj je objasnio plan lečenja koji uključuje hemoterapiju kako bi se tumor u početku smanjio, nakon čega sledi sigurna i efikasna resekcija tumora i na kraju radioterapija kako bi se obezbedilo uništenje svih ćelija raka, poboljšali rezultati i smanjio rizik od ponovnog pojavljivanja. Susrela se i s radiologom i medicinskim onkologom i od njih dobila detaljne informacije o bolesti i koracima lečenja.

Lečenje je počelo hemoterapijskim režimima, nakon čega je usledilo hirurško uklanjanje tumora. Podvrgnula se manje opsežnom hirurškom zahvatu koji se zove zahvat očuvanja dojke, a koji je uključivao odstranjivanje tumora sa bezbednim pojasom okolnih zdravih ćelija umesto odstranjivanja cele dojke, uz očuvanje prirodnog oblika i izgleda dojke u najvećoj mogućoj meri. Nakon operacije primila je jednu radioterapiju dok rez još nije bio zatvoren, tehnikom ​​poznatom kao intraoperativna radioterapija (IORT). Paralelno je plastični hirurg izveo zahvat rekonstrukcije dojke i rekreirao oblik dojke. Danas je to pacijentkinja bez karcinoma, zdrava više od 3 godine, što je divno.

Acıbademov stručni tim, specijalizovan za personalizovanu i sveobuhvatnu negu, posvećen je pacijentima pre, za vreme i nakon tretmana. Možete biti uvereni da će Međunarodni centar za pacijente Acıbadem detaljno isplanirati svaki korak vašeg zdravstvenog putovanja. U bilo kom trenutku možete nas nazvati ili poslati imejl ako imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica.

Promo