U susret nacionalnoj nedelji dojenja: Besplatna edukacija za trudnice i mame iz cele Srbije

Ovaj jedinstveni događaj pruža priliku da naučite sve što vam je potrebno o dojenju, direktno od stručnjaka. Saznajte kako da pripremite sebe i bebu za uspešno dojenje, naučite tehnike i položaje za dojenje i kako da savladate brojne izazove na tom putu.

Shutterstock

Broj prijava za Festival dojenja koji se po prvi put 3.oktobra realizuje kao Live stream podcast je ograničen. 

Edukacija o dojenju je ključna za oba roditelja i može poprilično uticati na iskustvo dojenja.

Zašto je važno da uspešno dojite?

  • Nutritivna vrednost:Majčino mleko je savršeno prilagođeno potrebama bebe, obezbeđujući esencijalne hranljive sastojke i antitela koja jačaju imunitet.
  • Zdravstvene prednosti za bebe: Smanjuje rizik od infekcija, alergija, gojaznosti i hroničnih bolesti poput dijabetesa.
  • Zdravstvene prednosti za majke: Može smanjiti rizik od raka dojke i jajnika, ubrzati oporavak nakon porođaja i podržati vezu sa bebom.
Privatna Arhiva  Edukacija o dojenju je ključna za oba roditelja

Zašto je važna edukacija dojenja?

Dojenje nosi sa sobom brojne izazove kao što su bolne bradavice, prepunjene dojke, nizak nivo mleka. Adekvatna edukacija sprečava i pomaže u eliminisanju ovih tegoba.

Svetska zdravstvena organizacija preporučuje ekskluzivno dojenje prvih šest meseci, uz nastavak dojenja uz odgovarajuću ishranu do dve godine ili duže. Zato je savet da pohađajte provere edukacije kako biste se pripremili za dojenje.

Festival u četvorosatnom programu nudi edukativni zdravstveni panel sa ginekologom-akušerom, neonatologom, psihijatrom i patronažnom sestrom, zatim dve radionice sa sertifikovanom savetnicom za dojenje u okviru kojih je i sesija pitanja i odgovora. Sve ovo iz udobnosti vašeg doma.

Ne propustite priliku da se edukujete i osnažite za najlepšu ulogu majke. Kako bi edukacija bila kvalitetna, a stručnjaci mogli da odgovore na sva pitanja, limitiran je broj učesnika. Da biste obezbedili na vreme svoje mesto, prijavite se.  

Prenela: O.M.