NEĆE DA JE ZAPOSLE ZBOG BOLESTI! Oliveri hitno POTREBNO PRESAĐIVANJE BUBREGA: Od dijalize su joj modre ruke, ali TO NIJE NAJTEŽE
Foto: Kurir tv

POTRESNA ISPOVEST

NEĆE DA JE ZAPOSLE ZBOG BOLESTI! Oliveri hitno POTREBNO PRESAĐIVANJE BUBREGA: Od dijalize su joj modre ruke, ali TO NIJE NAJTEŽE

Bolesti -

Mnogo je ljudi kojima je jedina nada za zdrav život transplantacija. Ponekad su nevidljivi u svakodnevnom životu, a prema rečima Olivere Jovanović, muzikologa i fililoga, koja takođe čeka transplantaciju, često su nevidljivi u sistemu.

Olivera ima 39 godina, iz Zemuna je, a pre nekoliko godina njeni bubrezi su počeli da otkazuju. Dijagnoza - bubrežna insuficijencija. Za sada ona je na hemodijalizi, ali jedino što joj dugoročno može pomoći je transplantacija bubrega.

Olivera Jovanović
foto: Kurir tv

Njenu potresnu priču prenela je novinarka Kurira Lena Sudar.

Čekanje na novi organ i sve što sledi, sagovornica reporterke nazvala je najtežim, pored dijalize koja je sama po sebi mukotrpna.

- "Putovanje" je počelo kada sam rutinskom kontrolom slučajno saznala da sa mojim bubrezima nešto nije u redu. Čekanje na novi bubreg i sve ono što sledi u celoj toj priči, počinje od momenta kada dobijete dijagnozu dok ne dođete u tu poslednju fazu - kaže Sudar.

Bolest je izmenila ceo njen poslovni život kada zbog postavljanja dijagnoze nije mogla da dobije posao. Ipak njen optimizam kaže da "iz svega lošeg uvek izvuče nešto dobro".

- Bolest mi je donela jednu veliku novu porodicu i to da mogu da naučim nove interesantne stvari koje će mi postati novo zanimanje - rekla je Jovanović.

Olivera Jovanović
foto: Kurir tv

Njene ruke prošarane modrim ljubičastim bojama su od ispucalih vena, a to je posledica konstantne, mukotrpne dijalize. One najbolje oslikavaju muku kroz koju Olivera Jovanović prolazi.

- Dijaliza je proces i način lečenja i ne sme da bude dugotrajno rešenje, ne sme da traje godinama, a da se ne pruži šansa da se osoba izleči, posebno kada je reč o mladim ljudima! Ako imate nekog poznanika iz porodice ili okoline, uvek postoji način da se izađe i govori o tome javno - poručila je Olivera Jovanović.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

08:54

IVANI SU PRESADILI BUBREG I DOBILA JE NOVI ŽIVOT! Posle uspešne transplantacije u Minsku, ovo je rekla za BORIŠU SIMANIĆA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track