NEGA POSLE LETA: Kako da obnovite i pripremite kožu za jesen?
Foto: Profimedia

korisni saveti

NEGA POSLE LETA: Kako da obnovite i pripremite kožu za jesen?

Lepota -

Iako je nekima leto jedno od omiljenih godišnjih doba, izloženost suncu može imate ozbiljne posledice na zdravlje kože. Zato je pred kraj leta veoma važno rehabilitovati kožu kako bi i tokom jeseni bila zdrava i sjajna.

Nakon leta provedenog u bazenu, na suncu, pesku i u slanoj, morskoj vodi, vašoj koži će biti potrebna ozbiljna nega. Takođe, neretko tokom leta padnemo u iskušenje da malo više pijemo alkohol, ali i da jedemo ne baš zdravu hranu, pa nije neuobičajeno da na kraju leta imamo kožu koja je oštećena i suva od sunca, ispucale usne ali i zapušene pore. Iako tehnički još uvek imamo vremena do kraja septembra kada nam stiže promena godišnjih doba, mnogi od nas smatraju da se leto završava sa polaskom đaka u školu, tako da je sada savršeno vreme da porazmislimo o nezi kože posle leta. Nakon leta provedenog u uživanju na suncu, rehabilitacija kože trebalo bi da bude na vrhu vaše liste prioriteta.

Pomozite sebi da lakše izbrišete posledice leta pomoću sledećih korisnih saveta za negu kože koje preporučuju iz Facial Plastics NYC.

Detoksikacija organizma može dosta da pomogne i zdravlju vaše kože, ali za to nije neophodno da trošite novac na skupe proizvode, jer čišćenje organizma može da se uradi i pomoću ishrane. Unošenje dosta tečnosti i zdrava hrana, sa izbalansiranim unosom hranjivih sastojaka će vam pomoći da povratite i održite zdravlje vaše kože.

• Kako biste imali nežnu kožu, najbolje je da koristite gel za eksfolijaciju tela kako biste se rešili oštećena nastala usled sunca, kao što je osušena i mrtva koža. Važno je da nakon tretmana koristite hidrantno mleko za telo, kako bi vaša koža bila glatka i nežna. Kada je u pitanju lice, najbolje je koristiti nežni preparat za piling lica, nakon čega je dobro naneti na kožu proizvode koji sadrže glikolnu kiselinu kako bi se uklonila šteta nastala zbog UV zračenja i pospešilo obnavljanje ćelija kože lica.

Pred kraj leta veoma važno rehabilitovati kožu kako bi i tokom jeseni bila zdrava i sjajna
Pred kraj leta veoma važno rehabilitovati kožu kako bi i tokom jeseni bila zdrava i sjajnafoto: Shutterstock

• Najverovatnije je da ćete nakon nekoliko meseci intenzivnog znojenja i kostantnog nanošenja krema za sunčanje pore vaše kože biti zapušene. To nastaje kao posledica mesečne akumulacije ulja, šminke, znoja i prljavštine, a izlaganje negativnim uticajima okoline može imati loš uticaj na vaš ten. Zato kupite dobru masku za čišćenje pora koja će vam pomoći da iz njih izvučete sve nečistoće i smanji ih.

• Nakon meseci provedenih u bazenu ili na plaži, vašoj koži će sigurno biti neohodna dobra tura hidratacije. To se najefikasnije postiže pomoću kvalitetnog ulja ili mleka za telo, koje je potrebno koristiti na dnevnoj bazi. Potražite proizvode koje sadrže sastojke poput ceramida, retinola i hijaluronske kiseline koji pomažu u hidrataciji i obnavljanju kože.

• Pred kraj leta možda primetite da vam je ten neujednačen, da imate tamne mrlje, a možda i nove pege. Ovakva oštećenja nastaju zbog izloženosti UV zracima. Da biste umanjili nastalu šteti ali i sprečili pojavu novih oštećenja od sunca, svakodnevno nanesite dobar serum za lice sa vitaminom C, koje će vam pomoći da poboljšate teksturu ali i tonus kože, od kojeg će koža postati hidratizovana i glatka.

(kurir.rs/Facial Plastics NYC)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track