KAKO DA IZGLEDATE NORMALNO NA FOTOGRAFIJAMA ZA DOKUMENTA: Otkrivamo vam 5 CAKA, a jedna je ključna
Foto: Prtofimedia

NIJE NA ODMET

KAKO DA IZGLEDATE NORMALNO NA FOTOGRAFIJAMA ZA DOKUMENTA: Otkrivamo vam 5 CAKA, a jedna je ključna

Lepota -

Vrlo malo ljudi ima u ličnim dokumentima fotografiju na koju je ponosan, a potrebno je samo nekoliko koraka kako bismo osigurali da na pasošu, ličnoj ili vozačkoj ne ličimo da strinu ili deda-ujaka. Iako mnogi misle da fotografija za lična dokumenta nije važna, ona će ipak da vas predstavlja u narednih 10 godina, kako u zemlji tako i u inostranstvu. Stoga je bitno da se potrudite da na njoj izgledate reprezentativno, pa vam prenosimo savete fotografa kako to i da postignete.

Podignite kosu

Stilisti vezivanje kose u rep nazivaju “evergreen look”, jer osim što ističe jagodice, on nikad ne izlazi iz mode. Varijacije su dozvoljene, pa tako možete da se odlučite za neku oputeniju varijantu sa šiškama ili “neurednom” punđom, koji će takođe doprineti da izgledate lepše.

Obavezna šminka

Iako su fotografije crno-bele, šminka umnogome doprinosi konturama lica pa postoje osnovna pravila koja morate da ispoštujete. Neophodno je da vam ten bude mat, bez sjaja, ali sa jasnim konturama, jer blic zna da “izbeli” kožu, čineći vas da izgledate bledo, a neretko i starije. Koristite puder koji je za nijansku tamniji od vaše kože, i prirodne nijanse senki i karmina.

Ponesite opremu

Pod obavezno ponesite četku i lak za kosu, kako biste osigurali da vam frizura bude na mestu prilikom fotografisanja. Ništa gore nego kad izleti neki nemirni pramen i uništi vam fotografiju. Ako je vaša koža sklona mašćenju, obavezno ponesite i kameni puder kojim ćete popraviti šminku pred samo fotografijsanje.

Adekvano oblačenje

Za fotografisanje je potrebno samo da izgledate besprekorkno samo do ramena, pa ne morate da razmišljate o celom autfitu. Stručnjaci savetuju da nikako ne nosite odeću sa printovima, i da je najbolje da obučete nešto crno, rolku ili majicu sa okruglim izrezom, koji će biti odličan kontrast beloj pozadini.

Ne rizikujte

Iako nije loše zakazati posetu frizeru dan pre fotografijsanja, nemojte dozvoliti da vas ubede u neke nove frizure ili boje za koje ćete se sigurno pokajati. Najbolje da se držite frizure i boje u kojoj se osećate najprirodnije, a eksperimentisanje odložite za dan posle fotografijsanja.

(Izvor: Allure /Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track