Mali trikovi koji će učiniti da vaša koža zablista: Ne bacajte novac na skupe preparate
Foto: Dan Grytsku / Alamy / Alamy / Profimedia

nega

Mali trikovi koji će učiniti da vaša koža zablista: Ne bacajte novac na skupe preparate

Lepota -

Kako su sunčani dani pred nama, temperatura raste, pa neka vam hidratacija lica bude prioritet. Nekoliko strateških promena u vašoj rutini lepote bi trebalo da bude dovoljno. U nastavku vam donosimo tajne blistave kože, kao i sve važne savete za održavanje i poboljšanje izgleda vaše kože.

Povećajte dozu antioksidanata

Možete uključiti antioksidante u svoju rutinu putem hrane, dodataka ishrani i redovnim tretmanom kože snažnim formulama koje sadrže antioksidante. Ovo je jedna od najboljih stvari koje možete da uradite da biste dobili svetliji ten. Možete koristiti svilenkaste formule nalik serumu koje se brzo upijaju sa sastojcima poput breskve ili đurđevka koji su moćni antioksidansi koji podržavaju zarastanje fleka i omekšavaju pojavu finih linija i bora.

Piling

Zdrava, dosledna praksa pilinga je ključna za stvaranje meke, glatke, čak i neverovatno blistave kože. Kako bi vaša koža bila u najboljem izdanju, obratite pažnju na njeno ponašanje u novoj sezoni kao i na svoj specifični tip kože. Mlečna i bademova kiselina su nežne i najverovatnije će raditi za svakoga ko ih proba, dok su glikolna i salicilna kiselina malo oštrije i neće raditi za svakoga. Ako ne primetite suvoću i ljuštenje, posle nekog vremena možete da pređete na jače kiseline, ali trik je da ih koristite ređe.

krema, lice, Nega
foto: Shutterstock

Hidratacija

Hijaluronska kiselina je jedan od najefikasnijih hidratantnih sredstava u prirodi i privlači vlagu u površinske slojeve kože kojima je najpotrebnija. Najbolje je da izaberete hidratantnije verzije vaših omiljenih proizvoda za negu kože – tonera, esencija i seruma na bazi vode i odgovarajućih hidratantnih krema.

Nabavite ovlaživač vazduha

Jedna od najvećih tajni na koju mnogi ljudi zaboravljaju da obrate pažnju na vlažnost vazduha u prostorijama. Ovlaživači vazduha povećavaju količinu vlage u prostoru, za koju sastojci koje nanosimo na kožu (kao što je hijaluronska kiselina) mogu da se vežu i apsorbuju u kožu. Krajnji rezultat je blistav, zdrav i hidriran ten.

Prenela: N.R.

Izvor: Ljepota@Zdrqavlje BIH / Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track