Pirinčana voda čini čuda za lice i kosu, a bacate je: Tajna lepote gejši
Foto: Shutterstock

besplatni eliksir

Pirinčana voda čini čuda za lice i kosu, a bacate je: Tajna lepote gejši

Lepota -

Jedan od ključnih sastojaka koji se tradicionalno koristi u Japanu za negu kože je pirinčana voda. Ova jednostavna, ali moćna tečnost ima bogatstvo benefita za kožu, kosu i telo, a njena upotreba seže duboko u japansku istoriju, posebno među gejšama.

Pirinčana voda se dobija jednostavno - prilikom ispiranja pirinča pre kuvanja. Da biste je napravili, jednostavno operite pirinač pod mlazom vode u posudi, a zatim procedite vodu. Ova tečnost koja ostane nakon ispiranja je ona koja se koristi u službi lepote.

Ukoliko imate dilemu da li je dovolno čista, isperite pirinač jednom, pa tu vodu bacite, a onda koriste vodu od ponovnog ispiranja.

Kako se koristi pirinčana voda?

Za lice

Pirinčana voda može da se koristi kao tonik ili kao sastojak za pravljenje maski za lice. Nanesite je na lice tuferom ili raspršivačem nakon čišćenja kože kako biste je hidrirali i osvežili. Takođe, možete da je pomešate sa drugim sastojcima poput meda ili zelenog čaja kako biste napravili hranljivu masku.

Za kosu

Pirinčana voda može da bude korisna za kosu, jer je bogata proteinima i vitaminima koji jačaju vlasi i čine ih sjajnom. Možete je koristiti za ispiranje nakon pranja kose kako biste dodatno hidrirali i nahranili kosu.

pirinčanu vodu dodate u kupku kako biste hidrirali i omekšali kožu celog tela.
pirinčanu vodu dodate u kupku kako biste hidrirali i omekšali kožu celog tela. foto: Shutterstock

Za telo

Ovu vodu možete da dodate u kupku kako biste hidrirali i omekšali kožu celog tela. Takođe, možete je koristiti kao tonik za telo nakon tuširanja kako biste zadržali vlagu i osvežili kožu.

Koji su efekti?

Hidratacija: Pirinčana voda može da prodre u dublje slojeve kože, pružajući hidrataciju i mekoću.

Svež izgled: Redovna upotreba doprinesi svežem izgledu kože, čineći je blistavom i sjajnom.

Antioksidativna zaštita: Pirinčana voda sadrži antioksidanse koji mogu da pomognu u zaštiti kože od slobodnih radikala i prevremenog starenja.

Umirenje iritacija: Blaga svojstva pirinčane vode umiruju iritacije i crvenilo na koži.

Pripremila: Nataša Lazović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track