Sanjate o dugoj i jakoj kosi? Ricinusovo ulje treba da vam postane najbolji prijatelj
Foto: Shutterstock

nega iz prirode

Sanjate o dugoj i jakoj kosi? Ricinusovo ulje treba da vam postane najbolji prijatelj

Lepota -

Ricinusovo ulje za kosu se s razlogom smatra čudotvornim eliksirom. Pored ostalih dobrobiti ima višestruko pozitivno dejstvo na vlasi. Pre svega, koristi se za negu suve i dehidrirane kose, podstiče rast i sprečava njen gubitak.

Ricinusovo ulje pomaže i rast obrva i trepavica, a dobro je i za kožu, jer umanjuje bore i upalne procese. Delotvorno je za nokte i zanoktice, pa bi bilo dobro da ga nabavite što pre.

Većina žena sanja o dugoj kosi kojoj će se diviti svaki prolaznik na ulici, ali i ona sama. Uz sav stres, zagađenje iz okoline i lošu ishranu, naša kosa, nažalost, nema dovoljno hranljivih sastojaka potrebnih za lepotu i rast.

ricinusovo ulje je česti sastojak proizvoda za negu kose
ricinusovo ulje je česti sastojak proizvoda za negu kosefoto: Shutterstock

Ricinusovo ulje mogu da koriste i muškarci i žene, a kako je vrlo pristupačan proizvod, možete ga kombinovati sa drugim preparatima i tako napraviti fantastičan tonik za kosu u sopstvenoj kuhinji.

Ovo ulje ima snažno antimikotično i antibakterijsko dejstvo, zahvaljujući kiselinama koje se nalaze u njemu. Ricinusovo ulje takođe pomaže u održavanju vlage vlasišta, što zauzvrat pomaže u sprečavanju prebrzog odumiranja folikula dlake i sprečava lomljenje kose.

Tonik za kosu od ricinusovog ulja

Sastojci:

  • 3 kašike ricinusovog ulja
  • kašika ulja jojobe
  • 3 kapi esencijalnog ulja (uglavnom zbog mirisa)
  • plus bočica sa poklopcem

Priprema: Pomešajte sve sastojke i stavite ih u bočicu sa poklopcem.

Kako se koristi ovaj tonik?

  • Stavite nekoliko kapi preparata na dlan i prođite po celom temenu. Kada ste pokrili kožu glave, stavite višak ulja na ostatak kose.
  • Ostavite da stoji 20 minuta.
  • Operite kosu šamponom dva puta. Osušite kosu peškirom i ostavite da se potpuno osuši.
  • Kosa će vam već nakon prvog tretmana ovim eliksirom postati sjajna i meka. Ponovite tretman najmanje dva do tri puta nedeljno ako vam je kosa baš suva.

Prenela: N.R.

Izvor: Zdravaiprava.com/Zdravlje.Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track