SEKS U VODI MOŽE DA VAM PRESEDNE: O čemu treba misliti pre razmene strasti u plićaku
Foto: Shutterstock

oprez

SEKS U VODI MOŽE DA VAM PRESEDNE: O čemu treba misliti pre razmene strasti u plićaku

Saveti stručnjaka -

Putovanje, plaža, more, opuštena atmosfera i vreme samo za vas i partnera idealna je prilika da dodatno začinite svoju vezu i isprobate neke nove stvari koje će rasplamsati strasti. Mnogi su sigurno makar jednom razmišljali o tome kako izgleda seks u vodi.

U prvi mah može zvučati veoma primamljivo da letnju noć i svoju vezu osvežite na ovaj način, međutim, pre nego što pokušate ovu vrstu uživanja pripazite, jer vas može koštati zdravlja.

Pitali smo dr Dejana Dimitrijevića, specijalistu ginekologije i akušerstva, na šta bi parovi trebalo da obrate pažnju.

- Vođenje ljubavi u vodi zvuči senzualno i može da bude jako prijatno, ali treba imati u vidu da ovo i nije najbezbedniji vid vođenja ljubavi. Voda u jezeru, moru, okeanu ili reci sadrži razne bakterije. Tokom odnosa u vodi te bakterije mogu da uđu u vašu vaginu, što može da izazove infekciju, koju svakako ne želite. S druge strane, voda u bazenu sadrži razne hemikalije koje mogu da uzrokuju iritaciju vaših nežnih ženskih delova – kaže dr Dimitrijević, i napominje da najveći problem predstavljaju so i hlor, koji mogu da izazovu iritacije.

dr Dejan Dimitrijević
dr Dejan Dimitrijevićfoto: Privatna Arhiva

Prezervativ u vodi nije rešenje

Ukoliko u bazenu nema dovoljno hlora veća je i količina bakterija kao i mogućnost nastanka gljivičnih ali i infekcija urinarnog trakta kojima su podložnije žene.

Voda kao i pesak znače veće šanse za nastanak iritacija ali i polno prenosivih bolesti. Iako mnogi misle kako kondom može da pomogne, situacija je ipak drugačija. Tokom odnosa veoma je važna prirodna vlažnost koja deluje kao lubrikant ali se on u vodi upravo neutrališe pa seks može biti neprijatan a često i bolan za oba partnera. Zato na korišćenje kondoma u vodi zaboravite.

- Nažalost, iako većina proizvođača tvrdi da su njihovi prezervativi otporni na vodu, to ne znači da su u takvim okolnostima potpuno delotvorni niti dobri po zdravlje – kaže doktor Dimitrijević.

Olakšajte situaciju uz silikonski lubrikant

Stručnjaci takođe ističu da hlor iz bazena može oštetiti kondom i smanjiti njegovu delotvornost. Takođe, nije predviđeno da se prezervativi stavljaju dok ste u vodi. Ukoliko koristite kondom, on od trenja može i da pukne, što može da odvede u neželjenu trudnoću.

Kao pomoć u ovakvim situacijama, stručnjaci preporučuju silikonski lubrikant, jer onaj na bazi ulja može da ošteti prezervativ, dok će oni na bazi vode brzo da ispare.

Strasne scene vođenja ljubavi na pesku idilične su samo na filmovima
Strasne scene vođenja ljubavi na pesku idilične su samo na filmovimafoto: Shutterstock

Rizik od trudnoće kao i na suvom

Šanse za nastanak trudnoće kao posledica seksa u vodi iste su kao nakon odnosa na suvom. Sperma se neće sprati iz vagine iako u taj prostor tokom odnosa može ući i nešto vode. Stoga, ukoliko ne koristite kontracepciju, šance da možete postati roditelji gotovo su iste kao i van vode.

Sumnja koja muči ostale dame koje nisu isprobale ovu avanturu je, da li mogu zatrudneti ukoliko plivaju u vodi u kojoj je neko ejakulirao. Slobodno možete odahnuti jer je to jednostavno nemoguće. Da bi se ovo desilo, sperma bi morala da bude vrlo blizu i da završi unutar vagine, što je nemoguće bez odnosa.

Infekcije moguće i pored prisustva hlora

Iako dezinfekciona sredstva i hlor ubijaju neke bakterije, to nije slučaj sa polno prenosivim infekcijama. S druge strane, zbog smanjene vlažnost velika je mogućnost nastanka mikropovreda pa se u vodi rizik od polno prenosivih bolesti čak i uvećava.

Međutim, ukoliko plivate u bazenu u kom je neko imao seks, ne morate brinuti jer na taj način ne možete dobiti infekciju.

Seks na pesku može upropastiti doživljaj

Ako se odlučite za razmenu nežnosti na pesku, očekujte da će on završiti doslovno svuda po telu, kako na zadnjici tako i na genitalijamam, koliko god da ste pažljivi.

Rešenje može biti mekana prostirka ili veliki peškir.

Koliko god sve ovo zvučalo primamljivo, strasne scene vođenja ljubavi na pesku idilične su samo na filmovima. U stvarnom životu ipak je bolje preduprediti neprijatnosti koje mogu da vam pokvare trenutak u dvoje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track