PRIČA KOJA VRAĆA NADU! ZA JELENU I ZORANA PODMUKLA BOLEST NIJE PREPREKA ZA SREĆU: Upoznali se u banji, zavoleli pa venčali
Foto: Privatna Arhiva

Proslava prve GODIŠNJICe BRAKA

PRIČA KOJA VRAĆA NADU! ZA JELENU I ZORANA PODMUKLA BOLEST NIJE PREPREKA ZA SREĆU: Upoznali se u banji, zavoleli pa venčali

Tvoja priča -

Jelenu i Zorana Milićevića iz Leskovca spojile su dve stvari – ogromna ljubav i podmukla bolest od koje oboje boluju – multipla skleroza (MS). Život, kao vešt scenarista, udesio je da se upoznaju u banji, zaljube se jedno u drugo, ubrzo započnu zajednički život, pre tri godine se vere, a onda prošle godine i venčaju. Danas, dok se spremaju da uskoro proslave prvu godišnjicu braka, žive najbolje što mogu, raduju se svakom novom danu i ne dozvoljavaju da ih podmukla bolest spreči da uživaju, da se vole i da sanjaju.

- 18. septembra će i godinu dana našeg zajedničkog bračnog života. Trudimo se da živimo mirno, bez tenzija, bez stresova koliko god je to moguće. I dalje se borimo kroz život i ne odustajemo. Zoran je dobio terapiju za sekundarno progresivnu multiplu sklerozu koja može da uspori tok bolesti i oseća se dobro, nije imao nikakvih pogoršanja bolesti, hvala Bogu. Ja sam i dalje na studijskom leku i dobro sam, ni kod mene nije bilo pogoršanja bolesti.

Ljubav je Zorana odvela u Leskovac

Njihova ljubavna priča počela je 2018. godine i svakim danom je sve jača. I sadržajnija i lepša. Zbog Jelene se Zoran iz Beograda preselio u Leskovac i ne krije da mu je to bio jedan od najboljih poteza u životu.

- Zoran mi je pokazao svoju ljubav jer je zbog mene došao u Leskovac. On je neko ko me potpuno razume. I što je jako važno dao mi do znanja da vredim. On je moja najveća sreća, u njegovim očima uspela sam da pronađem sebe. Tek s njim sam shvatila koliko je ljubav lepa – kaže Jelena, a Zoran priznaje da mu to nije teško palo jer mu je Jelena dala ljubav, mir i slobodu.

Jelena Milićević na venčanju
Jelena Milićević na venčanjufoto: Privatna Arhiva

Naša misija je da podižemo svest o MS

Jelena i Zoran su zajedno počeli i da šire priču o MS-u i o tome šta znači imati ovu podmuklu bolest s hiljadu lica. Misija im je da podižu svest o multiploj sklerozi, o njenim vidljivim i nevidljivim simptomima, kao i o značaju lečenja novim terapijama...

- Ne odvajamo se, svuda idemo zajedno, i sve radimo zajedno uz osmeh. On sa šetalicom, a ja sa štapom, jer retki nađu retke kad tad, a biti drugačiji nije mana. Naša poruka za sve one koji se bore sa multiplom sklerozom, za sve one koji misle da nisu dovoljno jaki - jači ste nego što mislite. Zapamtite - MS nas ne definiše, mi možemo sve – i da volimo, i da sanjamo, i da stvaramo.

Jelena i Zoran uživaju u bračnoj sreći
Jelena i Zoran uživaju u bračnoj srećifoto: Privatna Arhiva

Odustajanje nije naša opcija

U saradnji sa Društvom multipla skleroze Srbije i jednom farmaceutskom kompanijom snimili su i kratki film "Nova stranica - priča o životu sa multiplom sklerozom“.

- Zahvaljujući društvu postala sam član NOOIS -ove akademije mladih lidera sa invaliditetom gde sam nastavila da se borim za prava osoba sa invaliditetom kako bi postale vidljivije u društvu, ostvarila lepu saradnju sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja - sektorom za zaštitu osoba sa invaliditetom. Sve u svemu bili smo jako glasni i shvatili da kroz život moramo hrabro jer nam odustajanje nije opcija.

Pomozimo Jeleni i Zoranu da nabave odelo koje će im olakšati život

Preko Fondacije „Budi human“ Jelena i Zoran sada sakupljaju sredstva za nabavku specijalnog odela „Mollii suit“, koje stimuliše delove tela koji nemaju dobru funkciju.

multipla skleroza
foto: Privatna Arhiva

- Ne mogu da opišem svoje oduševljenje kada sam videla da odelo može da se nabavi i u Srbiji i kada su me posle poslatih poruka kontaktirali da možemo da dođemo i probamo ga. Posle testiranja smo obukli odelo, nosili ga 60 minuta, a moj komentar na sve to bio je: „Ponovo sam rođena“. Odelo se, ustvari, sastoji od 58 elektroda i stimuliše delove tela koji nemaju dobru funkciju. Nije to lek, i neće nam pomoći da se izlečimo od multipla skleroze, ali će nam pomoći da bolje funkcionišemo, da neke stvari odradimo lakše, a za nas je to mnogo.

multipla skleroza
foto: Privatna Arhiva

Nadaju se da će kao i do sada uz pomoć porodica, prijatelja i svih ljudi dobre volje uspeti da sakupe novac za kupovinu odela.

- Pored toga nastavljamo da pričamo o MS-u, da se sa njom živi, da tu nije kraj života. Naprotiv, tu život samo počenje pošto shvatite šta su prioriteti u životu, otvaraju vam se novi putevi, upoznajete nove ljude, živite novi život. Srećan i ispunjen život.

Bonus video:

03:17

DA LI STE ČULI ZA SPINALNU MIŠIĆNU ATROFIJU? Jovović pojašnjava šta znači genska terpaij za bolest koja se smatrala neizlečivom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track