KARLA BRUNI NA INSTAGRAMU POSLALA SNAŽNU PORUKU: Da nisam radila MAMOGRAFIJU svake godine, danas ne bih imala LEVU DOJKU
Foto: Profimedia

važnost prevenTIVNIH PREGLEDA

KARLA BRUNI NA INSTAGRAMU POSLALA SNAŽNU PORUKU: Da nisam radila MAMOGRAFIJU svake godine, danas ne bih imala LEVU DOJKU

Tvoja priča -

Karla Bruni, bivši supermodel i nekadašnja prva dama Francuske, otkrila je da joj je 2019. dijagnostikovan rak dojke, i da je samo redovnim kontrolama spasena od mastektomije. U obraćanju na svom Instagram nalogu prenela je svim ženama veoma važnu poruku...

U dirljivoj objavi na svom profilu, 55-godišnjakinja je rekla da joj je rak dojke dijagnostikovan pre četiri godine, prenosi Daily Mail.

Imala sam sreće, moja bolest nije bila agresivna

Bilo je to vreme kada je bila pod velikim stresom jer se njen suprug, bivši predsednik Francuske Nikola Sarkozi, borio protiv optužbi za korupciju zbog kojih je dva puta osuđen na krivičnom sudu.

- Operacija, radioterapija, hormonska terapija, prošla sam uobičajenim putem lečenja za ovu vrstu raka. Ali imala sam sreće - moja bolest tada još nije bila agresivna. A zbog čega je bilo tako? To je zato što nije imala vremena da to postane.

Promovišući "ružičasti oktobar" - mesec kada se žene podstiču da idu na mamografiju i testove za rano otkrivanje raka dojke – gospođa Bruni je nastavila:

- Svake godine, na isti datum, radim mamograf. Da nisam ovo radila svake godine, danas ne bih imala levu dojku.

Idite na mamografiju jednom godišnje

Priznaje da je dugo oklevala pre nego što je ovu informaciju podelila u javnosti.

- Ne objavljujem ovo da bih vam davala detalje o svom zdravlju. Govorim o ovome danas jer moram da prenesem jednu veoma važnu poruku svim ženama koje me prate – idite na mamograf svake godine jer vaši životi zavise od toga.

Osim stalnih zakonskih problema svog supruga, gospođa Bruni je prošle godine bila posebno uznemirena zbog smrti njene prijateljice Tatjane Patitz, nemačke manekenke koja je umrla od raka dojke u 56. godini.

(kurir.rs/dailymail.co.uk)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track