XIII Avent festival dojenja uživo za Beograđanke i online za trudnice i mame iz cele Srbije
Foto: Profimedia

NACIONALNA NEDELJA DOJENJA

XIII Avent festival dojenja uživo za Beograđanke i online za trudnice i mame iz cele Srbije

Vesti -

Najkompletnija edukacija uspešnog dojenja održava se u Nacionalnoj nedelji dojenja koja se obeležava u periodu od 1. do 7. oktobra.

U Srbiji preko 40% mama, nakon babinog navršenog četvrtog meseca života uspešno doji svoje bebe. Samo sedam godina ranije, brojka je bila poražavajuća, 13%.

Na poboljšanje statistike sigurno je uticao i veliki broj radionca i festivala koje je organizovao portal decjisajt.rs. Iza njega je preko 10.000 uspešno edukovanih mama.

Hrana, Beba, Mleko, Dojenje, Sisanje
foto: Shutter

Tradicionalno u oktobru nacionalnu nedelju dojenja krasi jedinstveni Avent festival. Po trinaesti put edukovaće se uživo Beograđanke, a online putem YouTube kanala mame iz cele Srbije. Sve one zajedno 3.oktobra moći će da postave brojna pitanja predavačima i otklone sve nedoumice vezane za dojenje. Pored vršnjačke savetnice za dojenje, u okviru Zdravstvenog panela, očekuju ih ginekolog-akušer, neonatolog, patronažna sestra i psiholog. Kako se spremiti za dojenje, koji su najbolji položaji, šta dojilja treba da jede, koliko je zaista bebi mleka potrebno, kako utvrditi da li je beba sita, kako povećati i smanjiti laktaciju, kako prekinuti dojenje, šta je banka mleka... samo su neka od brojnih pitanja na koja će sve učesnice dobiti odgovore tog dana.

Uz osveženje tokom petočasovnog programa, sponzori su pripremili i brojne poklone za sve one koje uživo u UVC „Šumice“ budu pratile događaj.

Drage trudnice i mame, ukoliko i vi želite da se edukujete za uspešno dojenje, imajte na umu da je broj učesnica limitiran. Za sve vas iz Beograda, prijave su OVDE.

Za mame koje bi događaj da prate online, prijava OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track