HUMANITARNI KONCERT POVODOM "RUŽIČASTOG OKTOBRA": Podrška ženama obolelim od RAKA DOJKE
Teuta Asllani Đurđević, Foto: Mina Pavlović

Budimo zajedno

HUMANITARNI KONCERT POVODOM "RUŽIČASTOG OKTOBRA": Podrška ženama obolelim od RAKA DOJKE

Vesti -

Povodom obeležavanja meseca borbe protiv raka dojke, umetnica Teuta Asllani i njeni prijatelji iz Udruženja žena obolelih od raka “Budimo zajedno", u atrijumu Narodnog muzeja održaće 25. oktobra treći po redu humanitani koncert.

Pored soprana Teute Asllani, za klavirom će nastupati Dobrila Miljković a kao gosti nastupiće Anastasija Holc, sopran, Nataša Rašić, mecosopran, Petra MIljkovič, violončelo, i plesni par Bojana Jovanović i Miša Plavšić.

Umetnica Teuta Asllani i sama je prošla kroz izazovnu borbu sa rakom dojke i od tada je sebi postavila novu umetničku misiju - rad na osvešćivanju i javnog mnjenja i osnaživanju žena i da putem muzike široj publici približi ovu tešku temu.

Ulaznice za događaj nemaju fiksnu cenu već su u pitanju dobrovoljne donacije a dres kod je u skladu sa bojom ovog datuma - ružičasto.

Surova statistika raka dojke u Srbiji

U našoj zemlji rak dojke je vodeći maligni tumor u obolevanju i umiranju žena. Ova maligna bolest predstavlja i jedan od vodećih uzroka prevremene smrti kod žena u Srbiji i on je na trećem mestu kao uzrok smrti kod žena od 45. do 64. godine, posle cerebrovaskularnih bolesti i ishemijske bolesti srca.

Prema poslednjim podacima Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut”, u Republici Srbiji registrovano je 4.368 novoobolelih i 1.782 umrlih žena od raka dojke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track