15-GODIŠNJEM DEČAKU TUMOR NA VRATU RASTAO OD ROĐENJA: Kada je uklonjen bio je težak 2,5 kilograma
Foto: Shutterstock, Ilustracija

nesvakidašnja operacija

15-GODIŠNJEM DEČAKU TUMOR NA VRATU RASTAO OD ROĐENJA: Kada je uklonjen bio je težak 2,5 kilograma

Vesti -

Lekari bolnice u Sionu, (Mumbai, Indija) uspešno su uklonili masivni tumor koji je od rođenja rastao na levoj strani vrata i ramena 15-godišnjeg dečaka. Tumor je pritiskao i dušnik i gurao ga na desnu stranu.

Doktor koji je radio na uklanjanju tumora je rekao:

- Dečak je imao kvržicu od rođenja koja je sporo rasla i u početku mu nije smetala. Kada je primljen, već je narasla oko 22 cm. Snimak koji je napravljen pokazao je da je u pitanju mreža „limfnog sistema i krvnih sudova“ a ovaj tumor rastao u blizini unutrašnje glavne vratne vene – objasnio je dr Mohan Džoši.

Složena operacija uklanjanja tumora trajala je oko sedam sati
Složena operacija uklanjanja tumora trajala je oko sedam satifoto: health.economictimes.indiatimes.com

Složena operacija uklanjanja tumora trajala je oko sedam sati.

Operacija je bila veoma komplikovana jer je tim lekara morao vrlo pažljivo da radi oko krvnih sudova, nerava i mišića na vratu kako ne bi naneo bilo kakva oštećenja ili traume pacijentu.

Lekari su istakli da je dečak doveden u bolnicu u pravom trenutku jer je tumor nastavio da raste, a izgledi za budućnost dečaka bili su neizvesni sa ozbiljnim medicinskim posledicama ukoliko se ne pristupi operaciji.

Dečak se veoma dobro oporavlja nakon intervencije, a njegao porodica je oduševljena onim što su lekari uradili za njega.

(kurir.rs/health.economictimes.indiatimes.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track