NAPRAVI PRVI KORAK, PREGLEDAJ SE: U subotu besplatno savetovanje i pregledi u "Stadion" šoping centru
Foto: Privatna Arhiva

Udruženje "Budimo zajedno"

NAPRAVI PRVI KORAK, PREGLEDAJ SE: U subotu besplatno savetovanje i pregledi u "Stadion" šoping centru

Vesti -

Udruženje žena obolelih i lečenih od raka dojke „Budimo Zajedno” i šoping centar "Stadion" obeležiće Međunarodni mesec borbe protiv raka dojke pod motom "Napravi prvi korak, pregledaj se" 21. oktobra od 16 do 20 sati na nivou 0.

- Cilj ovogodišnjeg obeležavanja je da podstaknemo žene da redovno idu na preventivne preglede, ali i da uputimo apel zdravstvenim institucijama da organizuju redovne skrining preglede koji će biti dostupni ženama u svim delovima Srbije. U okviru događaja razgovaraćemo sa svim zainteresovanim posetiocima šoping centra "Stadion" na temu prevencije i važnosti ranog otkrivanja raka dojke. Pored redovnih kontrola, smatramo da je jedno od suštinskih značaja osluškivanje svog tela i koliko god da ulažemo u njegovu negu spolja, da još veću pažnju treba posvetiti unutrašnjoj nezi. Ukoliko među prisutnima budu i dame koje trenutno prolaze kroz faze lečenja i potrebna im je podrška, pripadnice lepšeg pola koje su završile sa terapijama biće otvorene da prenesu svoje iskustvo i pruže podršku - kažu u Udruženje žena obolelih i lečenih od raka dojke "Budimo zajedno".

Nakon pregleda i savetovanja od 18 do 20 sati očekuje vas i panel izlaganje na temu psihološke podrške tokom procesa lečenja, kao i o važnosti iste kako za obolele, tako i za njihovu porodicu.

- Razgovoru će prisustvovati psiholog i terapeut koji će nakon panela, oformiti mini savetovalište za sve prisutne koji žele da se informišu i edukuju na temu podrške sebi ili svojim bližnjima koji prolaze kroz ovaj izazovni proces. Tom prilikom "Stadion Medica" podeliće 10 vaučera za besplatnu analizu standardne laboratorije. Dođite da budemo podrška jedna drugoj - poručuju u Udruženju "Budimo zajedno".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track