OBELEŽEN SVETSKI DAN PSORIJAZE: Pacijentima u Srbiji dostupna najsavremenija terapija
Foto: Promo

zdravlje kože

OBELEŽEN SVETSKI DAN PSORIJAZE: Pacijentima u Srbiji dostupna najsavremenija terapija

Vesti -

Udruženje "Pacijenti protiv psorijaze" juče je svečano obeležilo Svetski dan psorijaze puštanjem balona i razgovorima sa lekarima o metodama lečenja i borbi pacijenata sa ovom teškom bolešću.

Procene zdravstvenih stručnjaka pokazale su da u Srbiji od psorijaze boluje više od 140.000 ljudi. Veliki broj pacijenata boluje od teškog oblika psorijaze, a najčešći uzroci su stresne situacije i i neuredne životne navike.

Vladimir Kecić, predsednik Udruženja pacijenata obolelih od psorijaze „Pacijenti protiv psorijaze - 3P“, poziva pacijente da razgovaraju sa dermatologom o svojoj bolesti i mogućnostima lečenja koje su sada mnogo veće nego pre nekoliko godina.

On je istakao da su na raspolaganju lekovi za lokalnu i sistemsku primenu, uključujući i biološku terapiju za pacijente sa umerenim i teškim oblikom psorijaze.

Pored dostupnih mogućnosti lečenja, i dalje veliki broj pacijenata nepotrebno pati od ozbiljnih simptoma i znakova psorijaze. Zato je značajno da pacijenti dobiju odgovarajuću terapiju, oslobode se promena na koži, ali i smanje rizik od razvoja drugih oboljenja, i što je je veoma značajno za pacijente da poboljšaju kvalitet života i nesmetano obavljaju socijalne i profesionalne aktivnosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track