23. BEOGRADSKI DERMATOLOŠKI DANI OKUPILI 500 STRUČNJAKA: Glavna tema dijagnostika i lečenje TUMORA KOŽE i dermatoza
Foto: Shutterstock

VAŽNO

23. BEOGRADSKI DERMATOLOŠKI DANI OKUPILI 500 STRUČNJAKA: Glavna tema dijagnostika i lečenje TUMORA KOŽE i dermatoza

Vesti -

23. Beogradski dermatološki dani počeli su juče i trajaće do 25. novembra, a u organizaciji Udruženja dermatovenerologa Srbije.

Od kada su 1994. godine osnovani s ciljem da svake godine okupe dermatovenerologe iz Srbije, Beogradski dermatološki dani su vremenom prerasli u simpozijum sa međunarodnim učešćem na kome iskustva razmenjuju kolege svih generacija iz Srbije, regiona i Evrope.

- Na 23. Beogradskim dermatološkim danima, koji se do 25. novembra održavaju u hotelu „Kraun plaza” u organizaciji Udruženja dermatovenerologa Srbije, biće reči o dijagnostici i lečenju tumora kože, kao i različitih dermatoza gde spadaju psorijaza, alergološka oboljenja kože, hidradenitis supurativa i infekcije i polno prenosive bolesti - kaže prof. dr Lidija Kandolf, specijalista dermatovenerologije i supspecijalista onkologije sa Vojnomedicinske akademije u Beogradu.

Lidija Kandolf Sekulović
foto: Privatna arhiva

Najavljen novi nacionalni vodič za dijagnostiku i lečenje melanoma

Ona je objasnila da se na skupu održava i regionalni sastanak grupe stručnjaka iz Centralne i Jugoistočne Evrope koji se bave lečenjem melanoma i drugih tumora kože, uz učešće eksperata iz Evrope.

- Na sastanku je najavljen i novi nacionalni vodič za dijagnostiku i lečenje melanoma. Prema rečima doktorke Kandolf na simpozijumu učestvuje oko 500 lekara, među kojima je i 15 inostranih predavača. Dermatologija se jako unapredila poslednjih godina. Postoje brojne terapijske opcije za neke bolesti koje su hronične poput psorijaze, atopijskog dermatitisa, urtikarije, za koje nismo imali adekvatno rešenje prethodnih godina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track