"SVI PRITAJENI VIRUSI SADA SU SE RAZGOROPADILI" Doktor savetuje kako da zauzdamo infekciju PRE NEGO ŠTO SE RAZBOLIMO (VIDEO)
Foto: Kurir TV, Shutterstock

prevencija

"SVI PRITAJENI VIRUSI SADA SU SE RAZGOROPADILI" Doktor savetuje kako da zauzdamo infekciju PRE NEGO ŠTO SE RAZBOLIMO (VIDEO)

Vesti -

Sezona je respiratornih infekcija i prema podacima i brojevima koji stižu iz Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" izgleda kao da nema domaćinstva u kojem bar jedan član ne kašlje ili nije zatražio pomoć lekara.

Virus
foto: Shutterstock

Virusi pune čekaonice domova zdravlja u Srbiji, grip, korona i respiratorni sincicijalni virus. Stručnjake zabrinjava i pojava velikog kašlja. A kakva je situacija na severu naše zemlje, tačnije u Novom Sadu, saznala je reporterka Ana Drakić, koja se nalazi u domu zdravlja u razgovoru sa doktorom Tomislavom Trećakovim.

Tomisalv Trećakov
foto: Kurir tv

"Kao i svake godine, u ovo doba je porast respiratornih oboljenja", podsetio je.

- Imamo oko 100 do 120 pacijenata. Tegobe su klasične: glavobolja, povišena temperatura, slabost, malaksalost... Zanimljivo je da su svi ovi virusi koji su bili pritajeni sada su se "razgoropadili" i izazivaju teže kliničke slike nego Korona i imaju egzotična imena "Nora", "Roto"... - rekao je.

bolest, zaraza, viroza, virusi, bakterije
foto: Shutterstock

Dao je preventivne savete koji se mogu primeniti na samom početku čim se osete slabost i malaksalost.

- Terapija je simptomatska. Čajevi, vitamini, voće i povrće... Vitamine treba primeniti odmah čim se osete simptomi... - predlaže doktor Trećakov.

Ostatak korisnih saveta možete čuti u snimku ispod:

02:05

NEPROCENJIVI SAVETI DOKTORA ZA ZAUSTAVLJANJE PODIVLJALIH INFEKCIJA PRE NEGO ŠTO SE RAZBOLIMO

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track