NOVA OPREMA, INOVATIVNI LEKOVI, UKIDANJE LISTA ČEKANJA, DOPUNSKI RAD... Direktorka RFZO najavila niz novina u KC Vojvodine (FOTO)
Foto: RFZO

tokom obilaska porodilišta

NOVA OPREMA, INOVATIVNI LEKOVI, UKIDANJE LISTA ČEKANJA, DOPUNSKI RAD... Direktorka RFZO najavila niz novina u KC Vojvodine (FOTO)

Vesti -

Direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje prof. dr Sanja Radojević Škodrić posetila je danas Klinički centar Vojvodine gde je obišla porodilište, laboratoriju i centar za radiološku dijagnostiku opremljen između ostalog i sa dve magnetne rezonance i najsavremenijim mamografom.

RFZO
foto: RFZO

Ona je najavila da će KCV u toku ove godine dobiti još jednu magnetnu rezonancu u sklopu najveće nabavke opreme, kao što je najavio predsednik Aleksandar Vučić, a što će doprineti tome da se ukinu liste čekanja za tu vrstu pregleda.

RFZO
foto: RFZO

- Kada je reč o listama čekanja za ortopediju, cilj je da se na ugradnju kuka i kolena ne čeka više od tri do šest meseci što očekujemo da će se desiti u naredne dve godine, kada bude završena rekonstrukcija kliničkog centra i otvorene nove operacione sale. Dogovorili smo se i da se decentralizuje primena inovativnih lekova za retke i maligne bolesti tako da pacijenti ne moraju da dolaze u klinički centar već da mogu da prime terapiju u najbližoj bolnici ukoliko za to postoje uslovi - rekla je Radojević Škodrić posle sastanka sa rukovodstvom ove ustanove.

1 / 7 Foto: RFZO

Prema njenim rečima, KCV ima kadrovske i tehničke uslove da počne sa pilot projektom dopunskog rada po modelu kakav postoji na Vojnomedicinskoj akademiji a koji pacijentima pruža mogućnost da obave pregled o svom trošku posle redovnog radnog vremena lekara.

Direktorka RFZO istakla je svoje pozitivne utiske iz Klinike za ginekologiju i akušerstvo KCV za koju je rekla da po opremljenosti, organizaciji i posvećenosti zaposlenih izgleda kao najbolja svetska porodilišta.

Bonus video:

01:51

SVE INFORMACIJE O VANTELESNOJ OPLODNJI O TROŠKU RFZO! Sagovornici Kurira odgonetnuli gde da radim vantelesnu oplodnju?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track