O trošku države još 67 lekova, među njima 15 novih: Na pozitivnoj listi i 6 dijetetskih proizvoda
Foto: Shutterstock

LEPA VEST ZA PACIJENTE

O trošku države još 67 lekova, među njima 15 novih: Na pozitivnoj listi i 6 dijetetskih proizvoda

Vesti -

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Rešenje o davanju saglasnosti na izmenjeni Pravilnik o listi lekova koji se propisuju i izdaju na teret sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja, kojim se predlaže stavljanje 67 medikamenata na listu lekova, među kojima je 15 novih.

U saopštenju Vlade navodi se da je tim Pravilnikom planirano i proširenje indikacija za lekove koji se već nalaze na listi, uz zaključenje posebnih ugovora i stavljanje šest dijetetskih proizvoda na tu listu.

Odlučeno je da se i ove godine organizuje nagradna igru "Uzmi račun i pobedi" u cilju jačanja poreske kulture i podizanja svesti građana i privrede o značaju suzbijanja sive ekonomije, stimulacije bezgotovinskog plaćanja i motivacije za poštovanje propisa i poboljšanje primene Zakona o fiskalizaciji.

Članovi Vlade usvojili su i Zaključak o usvajanju teksta programa finansijske podrške, mera i aktivnosti u oblasti očuvanja i jačanja odnosa Srbije i dijaspore kroz organizaciju kampova za mlade iz dijaspore i regiona u 2024. godini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track