Magnetna rezonanca u modernoj kardiologiji: Sutra počinje dvodnevna radionica koja će okupiti najbolje stručnjake
Foto: Marina Lopičić

iNSTITUT DEDINJE

Magnetna rezonanca u modernoj kardiologiji: Sutra počinje dvodnevna radionica koja će okupiti najbolje stručnjake

Vesti -

U organizaciji Instituta za kardiovaskularne bolesti ,,Dedinje" i Univerzitetske bolnice iz Ciriha, u petak 08. marta 2024. godine, sa početkom u 9 časova, u amfiteatru nove zgrade "Dedinje 2", biće održana prva dvodnevna radionica iz oblasti magnetne rezonance srca sa međunarodnim učešćem, a pod nazivom "Magnetna rezonanca u modernoj kardiologiji“.

Ideja za organizaciju ovog simpozijuma proizilazi iz uspeha koji je Institut "Dedinje" postigao u proteklih godinu i po dana, otkako je započela sa radom kardiološka magnetna rezonanca (CMRI - Cardiovascular Magnetic Resonance Imaging).

Tokom najvećeg evropskog kardiološkog kongresa ESC u Amsterdamu 2023. godine, na predlog jednog od najvećih autoriteta u oblasti magnetne rezonance u Evropi i svetu, prof. dr Roberta Manke iz Univerzitetske bolnice u Cirihu, koji je obučavao tim za magnetnu rezonancu Instituta "Dedinje", rodila se ideja da je ova srpska zdravstvena ustanova, kao centar od izuzetnog značaja u Evropi, spremna za ovakav skup.

Tokom dvodnevne interaktivne radionice, više od 20 najvećih autoriteta iz naše zemlje, regiona i Evrope, među kojima su i prof. dr Ružica Maksimović, prof. dr Ida Jovanović, doc. dr Marija Zdravković, doc. dr Radoslav Vidaković, doc. dr Maja Pirnat iz Slovenije, prof. dr Manka iz Švajcarske, prihvatili su ulogu predavača i moderatora na ovom simpozijumu, u okviru kojeg će se diskutovati o ulozi savremene magnetne rezonance u proceni dilatiranog srca, zadebljanja miokarda leve komore, aritmogenoj kardiomiopatiji, evaluaciji srčanog tromba ili tumora, kod bolesnika sa urođenim srčanim manama itd.

Skup je dobio i zvanično odobrenje evropske organizacije ESC EACVI, a program simpozijuma akreditovan je od strane Zdravstvenog saveta Republike Srbije sa pet bodova za učesnike i devet za predavače.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track