Kako do vaučera za nabavku lekova, medicinskih sredstava i za rehabilitaciju: A ovo su apoteke gde možete da ih iskoristite
Foto: Shuterstock

Za obolele od retkih bolesti

Kako do vaučera za nabavku lekova, medicinskih sredstava i za rehabilitaciju: A ovo su apoteke gde možete da ih iskoristite

Vesti -

Vaučeri za nabavku lekova i medicinskih sredstava i za rehabilitaciju, koje Republika Srbija dodeljuje obolelima od retkih bolesti, mogu se iskoristiti u pet apotekarskih ustanova i 19 specijalnih bolnica i instituta iz Plana mreže zdravstvenih ustanova u Srbiji.

Vaučeri za nabavku lekova i medicinskih sredstava i za rehabilitaciju, koje Republika Srbija dodeljuje obolelima od retkih bolesti, mogu se iskoristiti u pet apotekarskih ustanova i 19 specijalnih bolnica i instituta iz Plana mreže zdravstvenih ustanova Republike Srbije.

Vaučeri za nabavku lekova, koji iznose 35.000 dinara, mogu se iskoristiti u apotekarskim ustanovama „Beograd“, „Galen pharm“, „Alba Graeca Pharm“, „Kršenković“ i „Benu“. Vaučeri za rehabilitaciju, koji iznose 50.000 dinara, mogu se iskoristiti u 19 specijalnih bolnica.

Na listi su specijalne bolnice za rehabilitaciju Melenci, Banja Kanjiža, Junaković, Vrdnik, Banja Koviljača, Bukovička Banja, Gamzigrad, Ivanjica, Merkur, Agens u Mataruškoj banji, Ribarska Banja, Niška Banja, Gejzer u Sijarinskoj Banji, Bujanovac i Selters Mladenovac.

Takođe, na listi su i Specijalna bolnica za neurološka i posttraumatska stanja Stari Slankamen, Specijalna bolnica za nespecifične plućne bolesti „Sokobanja”, Specijalna bolnica za bolesti štitaste žlezde i bolesti metabolizma „Zlatibor”, Čajetina i Specijalna bolnica za progresivne mišićne i neuromišićne bolesti Novi Pazar.

Kompletna dokumentacija za ostvarivanje prava na vaučere za nabavku lekova i medicinskih sredstava, vaučere za rehabilitaciju i na jednokratnu finansijsku pomoć, koja iznosi 25.000 dinara, dostupna je na sajtu Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, na linku https://www.minbpd.gov.rs/podrska-obolelima-od-retkih-bolesti/.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track