Vlada Japana obezbedila 3 ambulantna vozila: Lakše do pregleda za pacijente
Foto: Shutterstock

novosti iz Kbc zvezdara

Vlada Japana obezbedila 3 ambulantna vozila: Lakše do pregleda za pacijente

Vesti -

Kliničko-bolnički centar „Zvezdara“ dobio je od Vlade Japana rendgen aparat, tri ambulantna vozila, od kojih je jedno specijalno ambulantno vozilo sa dodatnom opremom.

Na konferenciji za štampu povodom ove donacije čija vrednost je oko 400.000 eura prisustvovali su ministaka zdravlja Srbije Prof.dr Danica Grujičić, gospodin Jasuši Hosaka, parlamentarni zamenik ministra spoljnih poslova Japana i ambasador ove zemlje u Srbiji Nj.E. g. Akira Imamura kao i v.d. direktor KBC Zvezdara prof.dr Petar Svorcan.

Do sada je na doniranom RTG aparatu snimljeno 4.000 ljudi, a sanitetskim kolima prevezeno čak 8.000 pacijenata.

- Japan nastavlja da pomaže zdravstveni sistem u Republici Srbiji. Želim da se zahvalim medicinskom osoblju koje se hrabro borilo tokom prethodne krize. Očekujem da će donacija doprineti produbljivanju saradnje - rekao je gospodin Hosaka istakao.

kbc zvezdara, donacija
foto: KBC Zvezdara

Ministarka zdravlja prof.dr Danica Grujičić zahvalila se i istakla da je Japan puno pomogao posebno u trenucima kada je puno toga nedostajalo.

- Japan je našao način da pomogne ne samo zdravstvenim nego i socijalnim ustanovama u Republici Srbiji. Iskreno i veliko hvala i vladi Japana na svim projektima i posebno ambasadoru Japana koji je vrlo predan pomaganju Srbiji - rekla je prof. dr Grujičić.

Petar Svorcan, v. d direktora KBC „Zvezdara“ naveo je da je donacija značajna jer se poboljšava transport pacijenata i unutar bolnice i ka drugim kliničko-bolničkim centrima.

- Rendgen aparat je jedan od najsavremenijih i nema potrebe više da pacijenti dolaze u centralnu zgradu već mogu snimanja da obave u zgradi u Preševskoj ulici – rekao je on, zahvalivši se japanskom narodu.

Prenela: O.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track