Urednica portala Zdravlje.Kurir dobitnica nagrade: Odabrani najbolji tekstovi Galenikinog medijskog konkursa
Foto: Petar Aleksić

PREVENCIJA: ODRŽIVA VIZIJA ZDRAVLJA

Urednica portala Zdravlje.Kurir dobitnica nagrade: Odabrani najbolji tekstovi Galenikinog medijskog konkursa

Vesti -

Autorski tekst Violete Nedeljković, urednice portala Zdravlje.Kurir - osvojio je drugu nagradu na ovogodišnjem Galenikinom medijskom konkursu pod nazivom: "Prevencija: Održiva vizija zdravlja’’.

- Ova nagrada je još jedna potvrda da Kurir.Zdravlje o osetljivim zdravstvenim temama piše na odgovoran i profesionalan način, a sve sa ciljem da naše čitaoce edukujemo o različitim zdravstvenim temama sa akcentom na značaju prevencije. Zdravlje možemo sačuvati samo ako se redovno kontrolišemo, ako ne zatvaramo oči pred prvim signalima koji nam ukazuju da nešto nije u redu. Ponosna sam što nagrađeni tekst ,,Papanikolau test i kolposkopija rade se jednom godišnje: Samo tako rak se može otkriti i lečiti na vreme’’ nosi upravo takvu poruku – rekla je Violeta Nedeljković, urednica portala Zdravlje.Kurir.

Ona je podestila da na portalu Zdravlje.Kurir čitaoci kroz ozbiljan pristup i relevantne sagovornike mogu da se informišu o aktuelnim temama iz zdravstva, da dobiju stručne savete, ali i da pročitaju dirljive ispovesti onih koji su uspeli da pobede najteže bolesti i da nastave dalje jači nego ikad.

- Za deset meseci koliko postoji, Zdravlje.Kurir postao je jedan od najčitanijih zdravstvenih portala u Srbiji, a to je pred nas postavilo zadatak da iz dana u dan budemo još bolji.

Mediji širom Srbije aktivno su podržali Galenikinu inicijativu kroz pisanu reč i snažnu poruku, i uspešno stavili temu zdravlja u prvi plan, te je stručni žiri odlučio da umesto tri, dodeli čak šest nagrada.

- Kao kompanija koja je već 79 godina posvećena ljudima i verna zdravlju, Galenika kontinuirano ulaže u temu prevencije i akcentuje činjenicu da se ona mora naći visoko na listi prioriteta svakog pojedinca, kao i zajednice. Zahvalni smo kolegama iz medija, koji su kvalitetom ovogodišnjih tekstova doprineli da zajedno podignemo svest o važnosti prevencije i njenom merljivom uticaju na očuvanje zdravlja - izjavio je Rikardo Vian Markes, generalni direktor Galenike.

- Svojim profesionalnim radom i tekstom koji ste nam poslali, dali ste značajan doprinos vidljivosti teme Galenikinog konkursa – prevenciji, stoji u obrazloženju ove nagrade.

Dobitnici nagada sa menadžmentom Galenike
Dobitnici nagada sa menadžmentom Galenikefoto: Privatna Arhiva

Nenad Burazor, član stručnog žirija i direktor marketinga i prodaje u Galenici, naglasio je da prevencija može značajno da umanji faktore rizika koji dovode do hroničnih bolesti i stanja, ili da uspori njihovo napredovanje. Burazor je dodao da prevencija poboljšava opšte zdravlje, smanjuje izdatke za zdravstvenu zaštitu i pomaže ljudima da efikasno upravljaju postojećim bolestima, kako bi održali zdravstveno stanje i kvalitet života.

- Svi pristigli tekstovi su visokog kvaliteta, originalni i ispunjavaju osnovni cilj ovog medijskog konkursa.

Za najbolji rad žiri je odabrao tekst koji je napisala Ivana Vušković, novinarka medicinskog informativnog portala "eKlinika". Po oceni žirija, druga dva najbolja teksta napisale su Violeta Nedeljković, čiji rad je objavljen na portalu ,,Kurir zdravlje’’, kao i Nikolina Ilić za portal ,,Velike priče’’. Prema mišljenju stručnog žirija, treća tri najbolja teksta napisale su – Marica Jovanović (portal magazina ,,NIN’’), Gorana Janjić (portal ,,FakeNews Tragač’’) i Katarina Tomović (portal agencije ,,FoNet’’).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track