Udruženje za pomoć i podršku osobama sa dijabetesom Plavi krug i ove godine u okviru obeležavanja predstojećeg Svetskog dana dijabetesa tradicionalno organizuje najslađi maraton i trku podrške osobama sa dijabetesom - 13. Plavi krug oko Ade 2024, koji će biti održan 10. novembra. Prijave su otvorene.

Ono po čemu je ovaj maraton poseban, jeste to što pored sportista i rekreativaca, na trkama učestvuju i osobe koje imaju dijabetes i koje će zajedno sa ostalim trkačima istrčati željenu distancu i na taj način, na ličnom primeru, pokazati da ne postoje granice u životu sa dijabetesom.

Trka podrške i maraton su limitirani na šest sati, a staza je ravna, asfaltna, dužina kruga oko jezera je 7700 metara. Učesnike očekuju dve okrepne stanice po jednom krugu, na svakoj strani Ade Ciganlije.

Prijavom za maraton ili trku podrške plaćanjem startnine direktno doprinosite opstanku rada Udruženja Plavi krug. Pridružite im se na stazi i budite deo ove posebne manifestacije posvećene osobama sa dijabetesom.

Za više informacija i registraciju posetite plavikrugokoade.rs

Pripremila: N.L.