Udruženje IVF Centar vas poziva na besplatnu radionicu "Sve dileme u vezi sa progesteronom" koja će se održati 26. septembra u Beogradu.

Nedavno je povučen Progesteron depo. Reč je o leku koji većina žena koristi u toku procesa vantelesne oplodnje, naročito nakon embriotransfera. Ovaj lek decenijama se koristio pri prevenciji i sprečavanju prevremenog porođaja, recimo u visokorizičnim trudnoćama.

Bez obzira da li ste prolazili proces lečenja neplodnosti nekom od potpomognutih tehnika ili ste prirodno ostvarivali trudnoću, progesteron je sastavni deo trudnoće. Kao važan element očuvanja trudnoće sa vrha top liste najvažnijih hormona, odjednom je postao nevažan i lek koji ne treba propisivati jer studije "govore drugačije". Kako biste razjasnili sve nedoumice i dobili tačne informacije o progesteronu udruženje IVF Centar je u pomoć pozvalo doktorku Biljanu Dragaš, specijalistu ginekologije i akušerstva, supspecijalistu steriliteta i fertiliteta sa dugogodišnjim iskustvom koja će gostovati na radionici. Moderator je Sandra Jovanović ispred IVF Centra.

Kada i gde?

Besplatna radionica na temu "Sve dileme u vezi sa progesteronom" održaće su u četvrtak, 26. septembra sa početkom u 18 časova u ulici Cara Uroša broj 18, na Dorćolu, u Beogradu. Prostor je Workspace Nova Iskra, amfitetatar.

progesteron-shutterstock-2405622735.jpg
Shutterstock 
progesteron je sastavni deo trudnoćefoto: Shutterstock

Moći ćete da postavite pitanje i dobijete odgovor odmah, bez uvijanja. Detaljno će biti objašnjeni svi aspekti progesterona, njegov uticaj na zdravlje, trudnoću i zdravlje bebe, biće reči o studijama i o svemu što vas interesuje. Ukratko, razjasnićete sve nejasnoće. Cilj radionice je da vam pruži sve potrebne informacije kako biste se osećali sigurnije i informisanije u vezi sa svojim zdravljem i zdravljem vašeg deteta.

Prijavite se

Radionica je potpuno besplatna, a prijave su obavezne zbog ograničenog broja mesta. Nakon prijave dobićete putem mejla potvrdu prisustva i sve neophodne informacije.

Pripremila: N.L.

Izvor: Ivfcentar.rs/Zdravlje.kurir.rs