"NAŠA DECA ĆE ŽIVETI KRAĆE OD SVOJIH RODITELJA" Stanišić: Bojim se da je ovo prva takva generacija, a ovo je razlog
Foto: Kurir TV

kurir tv

"NAŠA DECA ĆE ŽIVETI KRAĆE OD SVOJIH RODITELJA" Stanišić: Bojim se da je ovo prva takva generacija, a ovo je razlog

Zdravlje dece -

Ima li načina da jedemo zdravo, a da za to ne moramo svaki put u selo, i šta je garancija za zdrav i dug život.

Ovo pitanje bila je tema razgovora u Pulsu Srbije, čiji su gosti bili ekonomista Aleksandar Stevanović i profersorka fizičke hemije Svetlana Stanišić.

- Ne volim da plašim ljude, mi danas živimo bolje nego ikad u istoriji ljudske vrtte. Po životnom veku to živimo, u Srbiji žive po 75 godina u proseku - kaže Stanišić, ali upozorava:

01:45

NAŠA DECA ĆE ŽIVETI KRAĆE OD SVOJIH RODITELJA Stanišić: Bojim se da je ovo prva takva generacija, a sve zbog OVIH RAZLOGA

- Naša deca će biti verovatno prva generacija koja će živeti kraće od svojih roditelja. Zbog gojasnosti, neurednog života, previše stresa, malo sna, nedostatka izičke aktivnosti, zagađenosti vazduha. Ljudi su kod nas tri do pet kilograma gojazniji nego pre, a to dugujemo prerađenoj hrani.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

05:11

NEPROCENJIVI SAVETI GASTROENTEROLOGA: LETO, ISHRANA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track