DETOKS NAPITAK ZALUDEO SVET: Pravi se od samo 3 sastojka, a nutricinisti za njega kažu da je "TUŠ ZA CREVA"
Foto: Profimedia

TREND

DETOKS NAPITAK ZALUDEO SVET: Pravi se od samo 3 sastojka, a nutricinisti za njega kažu da je "TUŠ ZA CREVA"

Zdravlje iz Prirode -

Na društvenoj mreži TikTok napitak za "unutrašnje čišćenje" postao je viralan, a pravi se od vode, čia semenki i limuna. Oni koji su ga probali kažu da je odličan za rad creva.

A sve je počelo kada korisnica TikToka Keli Baums odlučila je da isproba napitak od vode, čia semenki i limuna. Kako kaže, sve što bi trebalo da uradite je da u čašu sipate vodu, dodate dve kašike čia semenki i ostavite pet minuta da bi semenke dobile gelastu strukturu. Na kraju dodajete limunov sok.Nakon što je popila ovaj napitak Keli je komentarisala da njegov ukus i nije tako loš kako je očekivala.

Koliko je ovaj napitak u međuvremenu postao popularan najbolje govori podatak da su video snimci ovog trenda prikupili više od 147 miliona pregleda, a ta brojka i dalje raste.

Odmah su se uključili i drugi korisnici koji preporučuju ovaj napitak pre putovanja avionom kako bi izbegli opstipaciju.

Semenke čie su bogate vlaknima i lako svarljive

Većina korisnika je prema vlastitom priznanju ideju da proba ovaj eliksir dobila od poznatog nutricioniste dr Derila Gufrea koji je za ovaj napitak rekao da je poput tuša za creva. U njegovoj verziji spremanja ovog napitka možete na kraju dodati i prstohvat himalajske soli.

- Semenke su bogate vlaknima i kada se namoče u vodi, pretvaraju se u gel koji je lako svarljiv, a može i da pomogne u podmazivanju i hidrataciji sluznice creva i samim tim pomaže hrani da se lakše "kreće" - objašnjava dr Gufre.

Doktor Gufrea je rekao da je najbolje da se ovaj napitak popije na prazan stomak, dakle najmanje 30 minuta pre jela Ili najmanje 90 minuta nakon što ste poslednji put jeli.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track