SKINITE BORE S LICA: Sve što vam je potrebno su jedno BELANCE i štapići za uši
Foto: Profimedia

Nega

SKINITE BORE S LICA: Sve što vam je potrebno su jedno BELANCE i štapići za uši

Zdravlje iz Prirode -

Sigurno u kući imate jaja. Niste ni znali da će vam belance poslužiti i kao prirodna maska koja će skinuti bore sa lica. Belance je bogato proteinima i ima veliki procenat vode. Tako će ono ujedno hidrirati i hraniti važu kožu.

Proizvodnja kolagena opada s godinama, pa koža lica gubi elastičnost i opušta se. Najbrže strada deo oko očiju gde je koža tanka, a sitne bore najupadljivije. Stvaraju se tamni krugovi i kesice ispod očiju što doprinosi starijem izgledu.

Osim genetike, bržem starenju kože doprinose i stres, neispavanost, nezdrav način ishrane i života, ali i neadekvatna nega.

Belance je riznica sastojaka odličnih za kožu

Ako i vas muče sve naglašenije bore oko očiju, odmah isprobajte ovu jednostavnu, hranljivu masku za koju možete brzo da napravite, prenosi portal Zdrava i prava.

Osim što ublažava već postojeće bore, belance takođe sprečava nastanak novih, jer osim velikog procenta vode sadrži proteine, vrlo malo masti, natrijum, kalijum, malo magnezijuma, kalcijum i gvožđe.

Postupak ponavljajte svakodnevno dok rezultati ne budu vidljivi. Sve što vam je potrebno su jedno jaje i štapići za uši.

Evo šta treba da uradite:

* Temeljno očistite lice od šminke i ostalih nečistoća * Odvojite belance od žumanceta * Natopite štapić za uši umućenim belancem i pređite njime preko zatvorenih kapaka i po delovima lica gde su vam bore izražene * Sačekajte pet minuta dok se belance potpuno osuši, pa otvorite oči * Isperite lice najpre mlakom, a zatim hladnom vodom

A žumance sačuvajte za kosu

Savet plus: Kada izdvojite žumance, i njega možete iskoristiti, i to za farbanje kose. Naime, u umućenu farbu dodajte žumance. Ovo će vam dobro doći ako imate osetljivu kožu glave jer vas farba neće peći. Takođe, žumance je hranljivo za kosu, pa je na taj način negujete i održavate zdravom.

Prirodan piling od belanaca i palente

Umutite jedno belance i dve ravne kašike palente. Vodite računa da smesa ne bude retka, već zgusnuta. Rukama nanosite pripremljenu smesu na lice, blago trljajući prstima odozdo nagore (od krajeva usana preko jabučica ka kraju oka). Posle par minuta ostavite još nekoliko minuta smesu na licu, a potom isperite mlakom vodom. Na kraju stavite kremu koju redovno koristite na lice.

(Zdravaiprava.rs / Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track