ELIKSIR ZA ISPIRANJE BEŠIKE: Evo kako se sprema, a tek kako miriše
Foto: profimedia

SAVET ZLATA VREDan

ELIKSIR ZA ISPIRANJE BEŠIKE: Evo kako se sprema, a tek kako miriše

Zdravlje iz Prirode -

Eliksir za ispiranje bešike spremljen od đumbira, kleke i nane dokazano ima povoljan učinak. Đumbir i nana pomažu da se smanji peckanje i osećaj nelagode koji prate urinarnu infekciju, a kleka je poznata kao odličan diuretik.

Peckanje, otežano, učestalo i bolno mokrenje su najčešći simptomi koji ukazuju na urinarnu infekciju. Srećom, osim antibiotika postoje i prirodni načini lečenja, a biljni čajevi su se pokazali najdelotvornijim.

Urinarna infekcija nastaje kada mikroorganizmi iz debelog creva uđu u kanal kojim se iz bešike urin izbacuje iz organizma i izbacuje toksine. Najčešće ih izaziva bakterija ešerihija koli.

Srećom, postoje čajevi i prirodni preparati koji mogu da pomognu u procesu ispiranja bešike i eliminaciji štetnih materija, a mi vam otkrivamo kako se pravi eliksir od đumbira, kleke i nane.

Eliksir ovako spremljen izuzetno je efikasan u procesu alkalizacije mokraće. Osim u lečenju infekcija urinarnog trakta, koristi i kod gihta i reumatoidnog artritisa, jer sprečava nagomilavanje mokraćne kiseline u zglobovima.

Recept za eliksir

Potrebno je

* 2 kašičice mlevenog đumbira

* 1 kašika iseckanih suvih listića nane

* 1 do 2 kašičice sušenih bobica kleke

* 3 do 5 šolja vode

* med i limun prema ukusu

Priprema

Sipajte u posudu za kuvanje vodu i dodajte nanu, kleku i đumbir. Neka provri, a onda ostavite na laganijoj vatri još desetak minuta. Po želji i ukusu možete da dodate limun ili med. Ovaj čaj možete da konzumirate dva do tri puta dnevno, najduže dve nedelje u kontinuitetu.

NAPOMENA: Međutim, ovu biljku ne smeju da koriste trudnice jer može da izazove kontrakcije, kao i osobe koje su bubrežni bolesnici. I da – Pre korišćenja ovog eliksira posavetujte se sa lekarom ili fitoterapeutom.

(Zdravaiprava.rs/Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track