KAKO DA IZLEČITE GLAVOBOLJU BEZ ASPIRINA? Otkrivamo vam trik koji provereno DELUJE
Foto: Profimedia

Savet zlata vredan

KAKO DA IZLEČITE GLAVOBOLJU BEZ ASPIRINA? Otkrivamo vam trik koji provereno DELUJE

Zdravlje iz Prirode -

Kako da izlečite glavobolju bez aspirina? Isecite bananu na komadiće, stavite na krišku integralnog hleba i polako pojedite, usput pijući šolju čaja od kamilice. Verovali ili ne, probali smo - ovaj recept zaista pomaže.

Glava vam pada, preumorni ste, nenaspavani…Naš savet je da isprobate ovaj stari, provereni trik protiv glavobolje. Jednostavno je...

Oljuštite jednu bananu, isecite je na tanke komadiće, stavite na krišku integralnog hleba i jedite polagano, pijući istovremeno šolju čaja od kamilice.

U čemu je tajna?

Banana je bogata kalijumom koji pospešuje cirkulaciju krvi i eliminaciju tečnosti i toksina. Osim toga, ako nije prezrela, sadrži priličnu količinu skroba, energetskog integratora koji okrepljuje organizam i daje mu snagu. Vlakna sadržana u hlebu doprinose aktiviranju probavnog sistema čiji rad često biva poremećen zbog loše cirkulacije krvi koja je istovremeno i glavni krivac za pojavu glavobolje.

čaj, Kamilica
foto: Profimedia

Kamilica smiruje i opušta

Kamilica pak deluje smirujuće, poput sedativa, i sužava krvne sudove koji se usled glavobolje šire. Jedan je od najbezbednijih čajeva protiv glavobolje, a poželjno ga je svakodnevno piti za opšte dobro organizma.

(Izvor: Zdrava i prava/ Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track