NAUKA POTVRDILA: Miris zelene jabuke tera glavobolju
Foto: Shutterstock

Studija

NAUKA POTVRDILA: Miris zelene jabuke tera glavobolju

Zdravlje iz Prirode -

Istraživanje sprovedeno u Americi pokazuje da možete da se rešite migrene na sasvim prirodan i jednostavan način. I to uz pomoć samo jedne voćke – zelene jabuke.

Ova studija otkrila je da miris zelenih jabuka može da smanji simptome migrene, kao i da smanji njeno trajanje.

Zato ako osećate da biste uskoro mogli da dobijete glavobolju, presecite zelenu jabuku napola i uživajte u njenom prijatnom mirisu.

Aroma zelene jabuke umanjuje kontrakcije mišića u predelu glave i vrata, čime se stvara neometan protok krvi, što dovodi do smanjenja bola. Ovaj miris je dobar i za podizanje raspoloženja i smirivanje organizma, a to je najvažnije za sukobljavanje sa bolom. Zelene jabuke su blagotvorne i u lečenju alergije, ali i u čišćenju kože.

Jabuka je mala apoteka

Zahvaljujući visokom sadržaju ugljenih hidrata, posebno fruktoze i glukoze, jabuka snabdeva organizam energijom i sprečava umor i gubitak koncentracije. Zbog visokog sadržaja vitamina C i antioksidanata, jabuka ima snažno imunostimulativno dejstvo. Upravo zbog toga je jabuka veoma efikasna u borbi protiv virusa, bakterija i slobodnih radikala. Ovo štiti od prehlade i smanjuje rizik od raka debelog creva.

jabuka
foto: profimedia

Jabuka takođe pozitivno utiče na srce i cirkulatorni sistem. Sprečava nakupljanje štetnih materija u krvi, smanjuje povišen holesterol i začepljenje krvnih sudova. Na taj način štiti od tromboze i ateroskleroze. Zbog bogatstva pektina i celuloze, jabuke poboljšavaju varenje, stabilizuju crevnu floru i pomažu kod dijareje i zatvora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track