MED I CIMET SU DOBITNA KOMBINACIJA: Da IMUNITET ojača, a PREHLADA nestane za tili čas
Foto: Profimedia

ZDRAVO I MIRIŠLJAVO

MED I CIMET SU DOBITNA KOMBINACIJA: Da IMUNITET ojača, a PREHLADA nestane za tili čas

Zdravlje iz Prirode -


Ukoliko je i vas "zakačila" sezonska prehlada, iskoristite dva prirodna sastojka i pobedite prehladu za tili čas. Blagotvorna dejstva meda svima su dobro poznata, dok se cimet smatra jednim od najzdravijih začina. Kad ih spojite dobićete zdrav napitak koji će vam mnogo pomoći u sezoni virusa.

Smatra se da ovaj prirodni napitak pomaže u jačanju imuniteta, kod hroničnog kašlja, umora, a čisti i sinuse. Poznato je da je med aktivator imunog sistema, da poseduje antianemična i antisklerotična svojstva. Zahvaljujući svom hemijskom sastavu utiče na formiranje krvnih elemenata kako crvene tako i bele loze. Cimet je pak bogat antioksidansima i drugim korisnim jedinjenjima, a istraživanja ukazuju na to da može da pomogne u kontroli šećera u krvi, zaštiti od srčanih bolesti i smanjenju upale.

med i cimet
foto: Profimedia

Evo kako se sprema napitak od meda i cimeta U 1 dl mlake vode pomešajte kašiku meda i dve kašičice cimeta u prahu. Mešajte dok se med ne otopi. dana zaredom. Ukoliko želite, možete pomešati samo med i cimet, bez vode.

Napitak uzimajte dva puta dnevno, najbolje tri dana zaredom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track