ELIKSIR OD KURKUME ZA BILDOVANJE IMUNITETA: Uz ovaj napitak borba s virusima biće lakša
Foto: Profimeda

UKUSNO I ZDRAVO

ELIKSIR OD KURKUME ZA BILDOVANJE IMUNITETA: Uz ovaj napitak borba s virusima biće lakša

Zdravlje iz Prirode -


Jačanje imuniteta je prvi korak u prevenciji nastanka bilo koje infekcije. Samo jak imunitet, slažu se stručnjaci, može da dobije bitku sa virusima. Na sreću, postoje prirodni eliksiri, poput ovog sa kurkumom, koji mogu da ojačaju vaš imunitet i zaštite vas od bolesti.

Kako se pravi eliksir?

Potrebno je 1 šoljica tople vode, ¼ kašičice kurkume, sok od pola limuna, prstohvat cimeta, 1/8 kašičica meda, kašičica kokosovog ulja

Priprema Nakon što zagrejete vodu, dodajte kurkumu, limunov sok i med, kašičicu kokosovog ulja i dobro promešajte. Kurkuma će se smestiti na dnu šoljice, pa nastavite da mešate vodu dok pijete, tako ćete iskoristiti sve prednosti kurkume. Pobrinite se da vodu popijete dok je još topla.

kurkuma, Hangar
foto: Profimedia

O kurkumi

Kurkuma je biljka iz porodice đumbira i uglavnom raste u južnoj Aziji. Od njenog korena pravi se začin upečatljive žute boje, koju duguje sastojku kurkuminu. Taj začin je poznat širom sveta zahvaljujući svojim višestrukim svojstvima. Kurkuma se koristi i kao prirodna boja u izradi kozmetike a i kao prirodan pesticid. Ako slučajno vidite na etiketi proizvoda broj E- 100, nemojte biti u strahu, to je prirodna boja - kurkumin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track