LEKAR OTKRIVA RECEPT ZA VITAMINSKU BOMBU: Evo kako da na prirodan način ojačate IMUNITET u sezoni virusa
Foto: Profimedia

Savet zlata vredAN

LEKAR OTKRIVA RECEPT ZA VITAMINSKU BOMBU: Evo kako da na prirodan način ojačate IMUNITET u sezoni virusa

Zdravlje iz Prirode -

Postoje mnogobrojni recepti koji vam mogu pomoći da na prirodan način učinite svoj imunitet otpornijim na mnoge bolesti, a dr Ivan Đurić, lekar opšte prakse nam otkriva recept za pravu "vitaminsku bombu" koju mogu da piju i deca i odrasli.

Recept za vitaminsku bombu

Potrebno vam je po 100 grama suvih šljiva i kajsija, kao i suvog grožđa i badema, 150 grama oraha, 400 do 500 grama meda, i izrendana kora i sok dva limuna.

Sameljite orahe, bademe, kao i suvo voće. Izrendajte koricu limuna, i dodajte zajedno sa sokom limuna u samlevenu smesu.

Na kraju dodajte med i sve zajedno promešajte.

Ovako napravljenu smesu ostavite na tamnom mestu, i to dan ili dva.

Kada prođe potrebno vreme i svi sastojci se spoje, možete uživati u vašem vitaminskom miksu.

* Deca koja su starija od tri godine, mogu uzimati jednu kafenu kapšičicu smese, dva puta dnevno.

* Odraslima se preporučuje uzimanje tri puta dnevno po jednu supenu kašiku smese.

suve šljive
foto: Profimedia

NAPOMENA: Napravljenu smesu čuvajte u frižideru, a slobodno napravite duplu meru jer ćete uživati u ovoj mešavini bogatoj vitaminima.

Dr Ivan Đurić podseća da je zdravlje imunog sistema je temelj našeg opšteg zdravstvenog stanja i sposobnosti da se nosimo sa različitim izazovima, od sezonskih prehlada do ozbiljnijih bolesti.

- Ne bi trebalo da čekamo da se simptomi pojave kako bismo prepoznali važnost imuniteta. Svakodnevne odluke o ishrani, fizičkoj aktivnosti, sna i mentalnom zdravlju imaju neposredan uticaj na naš imuni sistem. Kroz proaktivno delovanje i usvajanje zdravih životnih navika, možemo ojačati svoj imuni sistem i time poboljšati kvalitet života. Da li ćete pojačati imunitet kroz prirodne metode, kao što su raznovrsna ishrana i redovno vežbanje, ili će vam možda biti potrebni suplementi i vitamini, ključ je u tome da učinimo imunitet prioritetom, jer jaka odbrambena linija znači snažniji, otporniji i zdraviji organizam.

(Saveti lekara/Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track