3 ELIKSIRA KOJI PRIJAJU SRCU: Zdravi su, mirišljavi i brzo se spremaju
Foto: Shutterstock

Savet zlata vredan

3 ELIKSIRA KOJI PRIJAJU SRCU: Zdravi su, mirišljavi i brzo se spremaju

Zdravlje iz Prirode -

Pored terapije koju vam je prepisao lekar, i prirodni eliksiri mogu da vam pomognu da snizite holesterol, popravite cirkulaciju, spustite visok krvni pritisak. Naravno, sve to tek nakon što se posavetujete sa kardiologom.

Napitak od peršuna, crnog vina, sirćeta i meda

POTREBNO JE

10 svežih stabljika peršuna 1 litar domaćeg crnog vina 2 kašike vinskog sirćeta 300 g prirodnog meda

PRIPREMA

Peršun potopite u vino, pa dodajte vinsko sirće i kuvajte desetak minuta na tihoj vatri. Nakon toga dodajte med. Dobijeni sirup procedite dok je još vruć, pa ga topao sipajte u staklene flaše koje ste prethodno isprali alkoholom.

Čaj od semenki suncokreta

Potrebni sastojci za ovaj jednostavni eliksir su sirove semenke suncokreta i voda. I priprema je jednostavna. Ubacite šaku suncokretovih semenki u pola litra kuvane vode i pustite da odstoji dva sata. Pijete jednu šolju ovog čaja svakog jutra na prazan želudac.

Semenke suncokreta, semenke, suncokret
foto: Profimedia

Tibetanski lek protiv holesterola

POTREBNO JE

300 g belog luka, 1 kg limuna

Beli Luk, Peršun, Zadah, Neprijatni Zadah

PRIPREMA

Dobro operite limun, a luk oljuštite, pa ih zajedno sameljite. Stavite da proključa 1,5 l vode, smanjite vatru, dodajte samlevenu kašu, poklopite i ostavite da se kuva najviše 15 minuta. Kada se prohladi, sipajte u staklenu posudu i poklopite.

Uzimajte natašte po 0,5 dl leka svakog jutra tokom 25 dana. Potom obavezno napravite pauzu od 10 dana, a onda ponavljajte postupak sve dok vam se holesterol ne normalizuje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track