Napitak od peršuna, crnog vina, sirćeta i meda
POTREBNO JE
10 svežih stabljika peršuna 1 litar domaćeg crnog vina 2 kašike vinskog sirćeta 300 g prirodnog meda
PRIPREMA
Peršun potopite u vino, pa dodajte vinsko sirće i kuvajte desetak minuta na tihoj vatri. Nakon toga dodajte med. Dobijeni sirup procedite dok je još vruć, pa ga topao sipajte u staklene flaše koje ste prethodno isprali alkoholom.
Čaj od semenki suncokreta
Potrebni sastojci za ovaj jednostavni eliksir su sirove semenke suncokreta i voda. I priprema je jednostavna. Ubacite šaku suncokretovih semenki u pola litra kuvane vode i pustite da odstoji dva sata. Pijete jednu šolju ovog čaja svakog jutra na prazan želudac.
Tibetanski lek protiv holesterola
POTREBNO JE
300 g belog luka, 1 kg limuna
PRIPREMA
Dobro operite limun, a luk oljuštite, pa ih zajedno sameljite. Stavite da proključa 1,5 l vode, smanjite vatru, dodajte samlevenu kašu, poklopite i ostavite da se kuva najviše 15 minuta. Kada se prohladi, sipajte u staklenu posudu i poklopite.
Uzimajte natašte po 0,5 dl leka svakog jutra tokom 25 dana. Potom obavezno napravite pauzu od 10 dana, a onda ponavljajte postupak sve dok vam se holesterol ne normalizuje.